More

  ŠEF KANCELARIJE ZA MLADE STEFAN ŽIVKOVIĆ OSUMNJIČEN ZA FALSIFIKOVANJE RADNOG ISKUSTVA DIPLOMIRANOG PRAVNIKA

  • Stefan Živković sumnjiči se da je falsifikovao trogodišnje radno iskustvo diplomiranog pravnika kako bi mogao da bude zaposlen kao šef Kancelarije za mlade u Nišu.
  • Šef Kancelarije za mlade je početkom septembra uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje para, zbog čega je gradski budžet oštećen za 1,8 miliona dinara.
  • U Višem javnom tužilašvu navode da je zbog jedinstvenog odlučivanja falsifikovanje dokumentacije pridodato Živkovićevom predmetu za pranje para.

  foto: Kancelarija za mlade

  Šef Kancelarije za mlade u Nišu Stefan Živković(30), koji je početkom septembra uhapšen zbog pranja para, sada je osumjičen i da je falsifikovao trogodišnje radno iskustvo u struci, kako bi ispunio uslove za ovu funkciju.

  -Sumnja se da je Živković  od odgovornih osoba u  „Omladinskog edukativnom centru“ i Univerzitetskom kik-boks klubu “Naissus” tražio da mu sačine potvrde o stečenom radnom iskustvu na poslovima diplomiranog pravnika u njihovim udruženjima. To mu je bilo neophodno kako bi formalno ispunio uslov od tri godine radnog iskustva u struci za zasnivanje radnog odnosa u Gradskoj upravi Grada Niš – navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Nišu(MUP).

  U Višem javnom tužilaštvu u Nišu navode da je “krivično delo falsifikovanje dokumentacije  pridodato predmetu koji se već njime bavi, a odnosi se na sumnju da je prao pare preko udruženja „Naisus saund“.

  -Sve je to združeno u jedan predmet radi jedinstvenog odlučivanja – dodaju u Višem javnom tužilaštvu.

  Šef kancelarije za mlade, bivši kik-bokser i omladinac Srpske napredne stranke uhapšen je 6. septembra zbog sumnje da je kao član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala “Naisus fest 2018” uticao da  se ova manifestacija dodeli Udruženju “Naisus saund” na osnovu prethodnog dogovora sa organizatorima festivala.

  Prema navodima MUP-a,  Žiković se optužuje da je na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala  preko različitih računa  izvučeno  oko 1,8 miliona dinara koji su iz gradskog budžeta  uplaćeni  “Naisus saundu”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi