More

  SEDNICA SKUPŠTINE NIŠA,OPET,ODLOŽENA JER NIJE OBEZBEĐEN TV PRENOS

  • Iako postupak javne nabavke za izbor medija koji bi prenosio zasedanje još nije sproveden, sednica gradskog parlamentaje bila uredno najavljena za danas.
  • Predsednik Skupštine Rade Rajković rekao da „ su morali da odlože sednicu za sledeću nedelju dok se ne završi postupak javne nabavke TV prenosa“.
  • Predsednik niških demokrata i šef odborničke grupe DS Miodrag Stanković ocenio je da gradska vlast ne funkcioniše jer ne postoji koordinacija između zakonodavne i izvršne vlasti.
  • Na sastanku šefova odborničkih grupa upozoravali smo vlast da javnu nabavku treba organizovati na vreme, ali opet dokazali da ni jednu jedinu stvar ne mogu da urade kako treba, ocenio je Srđan Nonić, šef odborničke grupe Niška inicijativa.
  • Javno otvaranje ponuda za televizijski prenos održano je juče,ali  još ništa nije objavljeno na portalu javnih nabavki, iako to obavezno prema zakonu.
  • Niška televizija je do sada prenosila skupštinska zasedanja, a Nišlije je tih 26 sati prenosa koštalo oko 3,2 miliona dinara.

  Sednica Skupštine grada Niša danas je odložena zbog toga što nije obezbeđen  televizijski prenos.

  Sednica je bila uredno najavljena, iako postupak javne nabavke za izbor medija koji bi prenosio zasedanje još nije sproveden.

  Odbornici nisu hteli da počinju diskusiju po dnevnom redu, a onda je vladajuća većina odložila sednicu, ne precizirajući kad će biti održana.

  -Morali smo da odložimo ovo zasedanje Skupštine za sledeću nedelju dok se ne završi postupak javne nabavke. Iz Gradske uprave su me tek juče obavrstili da postupak javne nabavke još nije sproveden i ne mogu da obezbede prenos – rekao je za Medijsku kutiju predsednik niškog parlamenta Rade Rajković.

  Za nišku opoziciju ovo je još jedan dokaz da je lokalna vlast u Nišu nesposobna.

  foto: Vesna Torović

  -Odlaganje 27.sednice Skupštine Niša na sam dan sednice je skandal. Lokalna vlast u Nišu je zrela za političku istoriju, ocenio je Miodrag Stanković, šef odborničke grupe DS I čelnik te partije u Nišu.

  On je dodao  da u Nišu gradska vlast ne funkcioniše jer ne postoji koordinacija između zakonodavne I izvršne vlasti.

  -I ova skupštinska epizoda sa odlaganjem nam opet dokazuje da je funkcionisanje gradske uprave i svih nivoa vlasti u totalnom kolapsu-ocenio je šef odborničke grupa Niška inicijativa Srđan Nonić.

  Prema njegovim rečima, na sastanku šefova odborničkih grupa opozicija je upozoravala na vreme treba da se reši nabavka TV prenosa.

  Šefovi odborničke grupe iz pozicije su nam rekli da znaju za taj problem. Ali, opet su pokazali da ne znaju ni jednu jedinu stvar da urade. Zbog njihovog neznanja Skupština grada funkcioniše sa prekidima – kaže Nonić.

  Ovo današnje odlaganje sednice Niške skupštine nije usamljen slučaj jer su se i ranije  dešavali problemi sa održavanjem sednice kada nema prenosa.

  Niška televizija je do sada bila zadužena za TV prenose, a za taj posao ovoj televiziji je plaćeno iz gradskog buždeta skoro 3,2 miliona dinara. Toliko su građani Niša platili 26 sati prenosa

  Prema ranije najavljenom dnevnom redu na današnjoj sednici odbornici su trebali raspravljaju o izmenama Statuta grada, Strategiji bezbednosti saobraćaja i o javnom konkursu za izbor direktora preduzeća.


  JAVNE PONUDE ZA TV PRENOS OTVORENE JUČE, ALI NEPOZNATO KOJA TELEVIZIJJA JE DOBILA  POSAO

  Iako je javno otvaranje ponuda za televizijski prenos  održano juče, još ništa nije objavljeno na portalu javnih nabavki. Prema zakono na ovom portal moraju da bude saopšteni rezultati javne nabavke.

  Od načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića Medijska kutija  danas nije mogla da dobije odgovor zašto postupak javne nabavke za TV prenos skupštinskih sednica nije sproveden na vreme.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi