More

  SEDMI PROTEST “ 1 OD 5 MILIONA“ U NIŠU: NEĆEMO ODUSTATI OD BITKE ZA SLOBODU SRBIJE JER JE NAŠ TRENER BIO SLOBODAN MILOŠEVIĆ

  • Građani su počeli bitku za slobodu Srbije i nećemo odustati, poručio je advokat Božidar Prelević večeras na sedmom protestu “ Stop teroru- za Niš bez straha“
  • On je kazao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kriminalizovao Srbiju, u kojoj se ne poštuju zakoni i uništavaju institucije, a sve to “prati” informativni mrak
  • Zadatak nove vlasti, posle fer izbora, biće između ostalog da se moral vrati u sve institucije i esnafe-kazao je Prelević.
  • Miljan Marjanović iz Pokreta mladih “Za Niš bez straha” rekao je da građani na protestima imaju više zahteva, koji se može svesti pod jedan-da Vučić ode sa vlasti
  • Prelević je rekao da je najnoviji snimak nesreće kod Doljevca još jedna bruka, sramota i bezočna laž ove vlasti

  Advokat Božidar Prelević poručio je na večerašnjem protestu “  Stop teroru- za Niš bez straha“, da su” građani počeli bitku za slobodu Srbije i da neće odustati  sve dok ne pobede”.

  -Aleksandre Vučiću, nemoj da zaboraviš da je naš trener bio Slobodan Milošević-rekao je Prelević  večeras na sedmom protestu u Nišu, koji je deo protesta “1 od 5 miliona”.

  Pred nekoliko stotina okupljenih na centralnom niškom trgu, Prelević je rekao da je Vučić kriminalizovao Srbiju, u kojoj se ne poštuju zakoni i uništavaju institucije, a sve to “prati” informativni mrak.

  -Vučić kriminalizuje svakoga ko se drzne da uđe u politiku- Dragana Đilasa, Sašu Jankovića ili Vuka Jeremića, a najnovija meta mu je Sergej Trifunović-kazao je on.

  Advokat Prelević je precizirao da Srbija sedam godina steže kaiš, jer Vučić smanjuje plate i penzije, narod teško živi, a javni dug je deset milijardi dolara.

  -Kome je otišlo to što se na taj način uštedelo? Gospodine Vučiću, hoćemo da odete i da se nikada više ne vratite, jer ste pokazali da kada ste vi na vlasti Srbiji nije dobro- rekao je on.

  Prelević je ponovio zahteve protesta- slobodni i fer izbori, pre kojih će mediji morati da budu slobodni najmanje šest meseci.

  -Nakon takvih izbora zadatak nove vlasti biće između ostalog da se moral vrati u sve institucije i esnafe-kazao je on.

  Miljan Marjanović iz Pokreta mladih “Za Niš bez straha”, koji je organizator protesnih okupljanja, naglasio je  da građani na protestima imaju više zahteva, ali da se svi oni mogu svetsti na jedan- da Vućić ode sa vlasti.

  I na ovom protest su pročitani lokalni zahtevi, među kojima su ostavke  ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Darka Bulatovića, vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava gradu Nišu nad aerodromom „Konstantin Veliki“, „Jugoistokom“ i  Regionalnom privrednom komorom, kao i zaustavljanje partijskog zapošljavanja, oduzimanja imovine od strane javnih izvršitelja i isključenja struje socijalno ugroženim građanima.

  Zahteva se i rasvetljavanje serije noćnih paljevina automobila u Nišu, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, „oslobađanje zarobljenih medija“, formiranje regionalnog javnog servisa i smanjenje cene usluga Gradske toplane.

  Učesnici protesta prošetali su po užem centru grada, zbog, kako su naveli organizatori, jako lošeg vremena.

  Sledeći protest u Nišu je najavljen za petak 1. mart.


  ADVOKAT PRELEVIĆ: BABIĆ JE, PO SVOJ PRILICI, VOZIO AUTOMOBIL KOJI JE IZAZVAO NESREĆU KOD DOLJEVCA

  Advokat Božidar Prelević rekao je je najnoviji snimak nesreće na naplatnoj tampi kod Doljevca najnovija bruka, sramota I bezočna laž.

  -Taj navodnom snimku nesreće je po njima dokaz(da nesreću nije izazvao bivši v.d. direktora “ Koridora Srbije Zoran Babić, već njegov vozač Dejan S. p.a.). Po svoj prilici, će biti da je za volanom bio Vučićev odani prijatelj(Babić, p.a)-kazao je Prelević.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi