More

  Sedmi dan potrage za otetom devojčicom iz Niša, i Vučić “zabrinut”

  • Celu noć sam bio na vezi sa Vladimirom Rebićem i Nebojšom Stefanovićem, a postoje detalji koje znam, ali ne mogu da pričam o njima dok ne budemo uhapsili tog zlikovca, rekao je predsednik Srbije povodom nestanka dvanaestogodišnje devojčice Monike Karimanović
  • Direktor policije Vladimir Rebić je kazao da policija “veruje da je nestala devojčica živa”, a sumnja da ju je oteo Ninoslav Jovanović, višestruki silovatelj koji se u delu medija naziva Malčanskim berberinom jer je poreklom iz sela Malča, a žrtvama pre silovanja seče kosu
  • Advokat Danilo Nikolić, inače bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde i predsednik Okružnog suda u Nišu, je ocenio da je bilo više argumenata da Vrhovni kasacioni sud Jovanoviću potvrdi kaznu od 15 godina zbog otmice dve devojčice i silovanja jedne od njih, a ne da je smanjuje na 12 godina, zbog čega je on sada na slobodi
  • Potraga je danas sužena na četiri sela u okolini Knjaževca- Orešac, Podvis, Glogovac i Vasilj
  • U potragu je uključeno više od 300 policajaca i pripadnika Žandarmerije, angažovane su helikopterske jedinice, a koriste se dronovi, termovizijske kamere i psi tragači

  Mnogo brinemo za to dete, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom sedmodnevne potrage za nestalom devojčicom Monikom Karimanović (12) iz Niša.

  – Celu noć sam bio na vezi sa (direktorom policije) Vladimirom Rebićem i (ministrom unutrašnjih poslova) Nebojšom Stefanovićem. Postoje detalji koje znam, ali ne mogu da pričam o njima dok ne budemo uhapsili tog zlikovca, na čemu radimo- rekao je Vučić.

  Potraga je danas sužena na četiri sela u okolini Knjaževca- Orešac, Podvis, Glogovac i Vasilj.

  Prema policijskim navodima, u potragu je uključeno više od 300 policajaca i pripadnika Žandarmerije, angažovane su helikopterske jedinice, a koriste se dronovi, termovizijske kamere i psi tragači.

  Direktor policije Vladimir Rebić sinoć je saopštio da na osnovu dokaza policija “veruje da je nestala devojčica živa”, a sumnja da ju oteo Ninoslav Jovanović, višestruki silovatelj koji se u delu medija naziva “Malčanskim berberinom” jer je poreklom iz sela Malča, a žrtvama pre silovanja seče kosu.

  – Imamo jasan dokaz da je on ukrao jedno vozilo u kom su pronađeni njegovi otisci i tragovi koji ukazuju da je sa njim bila Monika. Na ovom mestu (u Orešcu), utvrdili smo da su nesporno boravili, odnosno da su najverovantije prespavali i hranili se, a pronađen je i Monikin ranac. Imamo dve izjave svedoka koji su potvrdili da je Jovanović sa devojčicom prošao kroz ovo mesto- rekao je Rebić.

  On je naglasio da je potraga za nestalom devojčicom “apsolutni prioritet srpske policije” i da su od momenta kada je prijavljen nestanak svi resursi stavljeni na raspolaganje.

  Devojčica je nestala u petak 20. decembra ujutru, na putu od kuće, u niškom naselju Suvi do škole, u susednom naselju Brzi Brod.

  Prema navodima medija, Jovanović je, najpre, 1995. godine bio osuđen za silovanje jedne žene i jedne devojčice, kao i za prevaru, zbog čega je u zatvoru proveo 9,5 godina.

  Sudski veštaci tada su ocenili da je on u trenutku silovanja bio uračunljiv, ali i da ima “psihopatsku strukturu ličnosti” i da je “velika verovatnoća da će ponoviti isto krivično delo”.

  On je, inače, od detinjstva bio lečen od poremećaja ponašanja, a zbog toga je bio stacioniran i u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici.

  Samo dva meseca nakon što je izašao iz zatvora, 2005. godine, Jovanović je oteo dve devojčice, od kojih je jednu silovao, za šta je osuđen na 15 godina.

  Vrhovni kasacioni sud je, međutim, tu kaznu, izrečenu zbog obljube i protivprirodnog bluda, smanjio na 12 godina, uzimajući u obzir da je “od izvršenja predhodnog krivičnog dela (silovanja, p.a.) prošlo više od deset godina”, iako je on to vreme nije proveo na slobodi već u zatvoru.

  Sa “ublažene” kazne je pušten u januaru prošle godine, a u oktobru je ponovo uhapšen zbog opskurnih i “jezivih” poruka ženama na svom feksbuk profilu, vezanih za šišanje ženske kose.

  Nakon izdržane petomesečne kazne zatvora, na slobodu je pušten u martu ove godine.


  Nikolić: Vrhovni sud nije trebalo da oblažava kaznu Jovanoviću

  S obzirom na ranija silovanja, kao i na način izvršenja ponovljenog krivičnog dela silovanja prema dvema devojčicama, uveren sam da je bilo više argumenata da Vrhovni kasacioni sud potvrdi prethodno izrečenu kaznu od 15 godina, koja je u tom trenutku bila maksimalna, a ne da je ublažava, kaže advokat Danilo Nikolić, inače bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde i predsednik Okružnog suda u Nišu.

  – Da je to učinjeno, Jovanović bi još bio u zatvoru i do svega ovoga ne bi došlo- rekao je Nikolić, uz ogradu da je “Malčanski berberin” samo osumnjičeni, a ne izvesno i izvršilac najnovije otmice ili drugog krivičnog dela.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi