More

  SEDMA “ZONA SLOBODE” U NIŠU: MINISTRE STEFANOVIĆU, POKAŽI INDEKS

  • Od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zatraženo da pokaže indeks na večerašnjoj sedmoj “ Zoni slobode” u Nišu
  • Lideri niških stranaka potpisnica “Sporazuma sa narodom” upozorili su da je nedopustivo da nadležni ćute iako Savez za Srbiju podneo krivičnu prijavu protiv ministra Stefanović zbog falsifikovanja dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju i odgovornih sa Megatrend fakulteta.
  • Nišlije su na performansu mogle “ da steknu diplomu fakulteta”
  • Stevan Jovanović, predstavnik omladine Srpskog pokreta “Dveri” u Nišu rekao je da odnos prema mladima u  Srbiji mora da se promeni, kako bi ostali da žive i rade u zemlji
  • Mladima je potrebno da mogu da utiču na političke odluke, da ih neko uvaži i pita kako bi oni rešili problem u društvu, kazao je Vladimir Videnović, iz Narodne stranke
  • Stefanoviću fakultetska diploma poslata poštom na protestu “ 1 od 5 miliona” u Beogradu

  Predstavnici opozicionih organizacija koje su potpisnice niškog Sporazuma sa narodom „1 od 5 miliona“ zatražili  su večeras u Nišu od ministra policije Nebojše Stefanovića  da “ pokaže indeks”, aludirajući na optužbe Saveza za Srbiju da je Stefanović falsifikovao fakultetsku diplomu.

  Lideri niških stranaka potpisnica “Sporazuma sa narodom” upozorili su da je nedopustivo da nadležni ćute iako Savez za Srbiju podneo krivičnu prijavu protiv ministra Stefanović zbog falsifikovanja dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju i odgovornih sa Megatrend fakulteta.

  Na večerašnjoj sedmoj “ Zoni slobode” ispred Tržnog centra “ Kalča” izveden je performans u kome  su građani  “vrlo lako i brzo mogli da steknu fakultetsku diplomu, koja im je štampana na licu mesta, samo im je bilo potrebno da imaju par stotina evra”.

  Stevan Jovanović, predstavnik omladine Srpskog pokreta “Dveri” u Nišu rekao je da odnos prema mladima u  Srbiji mora da se promeni, ako Srbija želi da ima budućnost.

  -Ključni vid destruktivno delovanja režima jeste dvostruka presija prema mladima. S jedne stranje, smanjivanjem opcija za njihov opstanak vrši se tiho proterivanje najzdravije supstance naroda, stimuliše se njihovo nezadovoljstvo i želja za odlaskom. S druge strane, podstičući apatiju mladih oni se tiho uvlače klijentelistički ki sistem režima, obećanjima, lažima i manipulacijom-ocenio je Jovanović, na “ Zoni slobode”, koja je večeras imala temu “ Položaj mladih”.

  On je kazao da je nedopustivo da mladi u Srbiji  veruju da mogu nešto da postignu jedino ako su članovi partija na vlasti, odnosno Srpske napredne stranke(SNS).

  -Mladi ljudi su svedoci ogromne korupcije koja vlada u zemlji, kao i afera sa falsifikovanjem diploma fakulteta i plagiranjem doktorata ministara u Vladi Republike Srbije. U Srbiji vlada partokratija, jer vladajuća stranka zloupotrebljava svoj položaj vlasti, rekao je Jovanović.

  On je dodao da je ugrožavanje budućnosti mladih u Nišu i Srbiji “ prvi razlog zašto je neophodno da se demontira ovaj štetočinski režim”.

  – Hoćemo Srbiju  kao “Zonu slobode za mlade”. Hoćemo mlade ovde. Da žive i stvaraju u Srbiji. Hoćemo da mogu da se zaposle zato što vrede, a ne zato što su članovi vladajuće stranke-rekao je Jovanović.

  foto: m.k.

  Vladimir Videnović, iz Narodne stranke ocenio je da su mladi u Srbiji, koji su najugroženija kategorija, strašno bezvoljni i apatični, tako da kad odlaze iz zemlje oni imaju utisak da napuštaju neki apsurdan prostor, kao iz neke Domanovićeve pripovetke.

  -Situacija je takva da mladi nemaju svoj stav jer se se nigde ne čuje njihov glas. Njima je potrebno da mogu da utiču na političke odluke, da ih neko uvaži i pita kako bi oni rešili problem u društvu. Problem zapošljavanja mladih jeste jedan od gorućih za njih, ali je i pitanje njihovog uvažavanja podjednako važno-rekao je on.


  NA PROTESTU U BEOGRADU STEFANOVIĆU POSLALI POŠTOM DIPLOMU

  Učesnici protesta “ 1 od 5 miliona” u Beogradu došli su u protestnoj šetnji do zgrade Rektorata i u obližnjoj pošti ubacili diplomu u poštansko sanduče za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića jer je njegova „prilično diskutabilna“.

  -Umesto da javnosti daju odgovore na niz pitanja o diplomi i objasne problematičnu situaciju predsednik Vučić i premijerka Brnabić ga brane,  rekao je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi