More

  SAVEZ ZA SRBIJU ZAHTEVA OD DIREKTORA NIŠKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA DA PODNESE OSTAVKU JER IM NIJE DOZVOLIO DA ODRŽE TRIBINU

  • Savez za Srbiju ne može u petak u 18 časova da održi tribinu, na kojoj je trebalo da govore Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić, u Niškom simfonijskom orkestru jer direktor Svetislava Vezenković tvrdi da je u to vreme zauzeta zbog probe
  • Lider niških demokrata Miodrag Stanković tvrdi da je prošle sedmice dogovorio sa Vezenkovićem taj termin za tribinu i upozorava da se nikada u istoriji grada nije desilo da se u toj sali zabrani održavanje političkog skupa
  • Očigledno je zavladala velika nervoza i strah od opozicije kod lokalne vladajuće koalicije, koja zbog toga vrši ogroman pritisak na direktore, kaže Stanković
  • Vezenković tvrdi da je o tribini saznao iz medija, te da će u to vreme biti održana proba pred predstojeći NIMUS
  • Niški naprednjaci optužuju predstavnike Saveza za Srbiju da podmeću neistine tvrdnjama da su zakazali tribinu u sali Niškog simfonijskog orkestra, koja im je navodno zabranjena, i time vređaju ovu gradsku ustanovu kulture i njenog direktora
  • Tribina Saveza sa Srbiju, na kojoj će govoriti Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić, biće održana u petak u 16.30 časova na platou ispred TC “ Kalča” u Nišu.
  • U Niškom odboru Saveza su DS, Dveri, Sindikat Sloga, Narodna stranka i Pokret za preokret.

  foto; Vesn Torović

  Direktor Niškog simfonijskog orkestra Svetislav Vezenković (SNS) nije omogućio Savezu za Srbiju da u petak u 18 časova održi tribinu, na kojoj je trebalo da govore lideri ovog opozicionog bloka- Dragan Đilas i predsednici DS i Narodne stranke Zoran Lutovac i Vuk Jeremić , pravdajući se da je sala zauzeta zbog probe.

  Predsednik Gradskog odbora Demokratske stanke (DS) Miodrag Stanković rekao je danas da je sa Vezenkovićem još prošle sedmice dogovorio taj termin za tribinu.

  – Zahtevam od  Vezenkovića da podnese ostavku jer nije dostojan da obavlja funkciju direktora Niškog simfonijskog orkestra, a ako sam to ne učini  predložiću da ga smene  odbornici na Skupštini grada. On vređa dostojanstvo Nišlija, jer se nikada u istoriji grada nije desilo da se u toj sali zabrani održavanje političkog skupa. Još pre 27 godina u toj sali je održana tribina Demokratske stranke na kojoj su govorili Zoran Đinđić i Vojislav Koštunica-rekao je on.

  Stanković je kazao da je očigledno  da je “kod lokalne vladajuće koalicije zavladala velika nervoza i strah od opozicije, zbog čega vrši ogroman pritisak na direktore”.

  – Prošle nedelje sam se sreo sa  Vezenkovićem, koji mi je tada rekao da je prostor u to vreme slobodan. Nije mi pominjao da treba da podnesem zahtev. Kad sam juče otišao kod njega,  promenio je priču i rekao da nije dobio nikakav zahtev i da nije znao da nam treba sala. I odjedanput se u terminu od 18 do 19,30 časova odražava proba, iako se probe u Simfonijskom nikad ne održavaju u to vreme-kazao je on.

  Stanković je dodao da je direktor ne vodi računa o interesu Niškog simfonijskog orkestra jer je od zakupa sale za sat i po vremena trebalo da prihoduju 18.000 dinara.

  Međutim, direktor Niškog simfonijskog orkestra je kazao  da  je o tribini saznao iz medija.

  -Naša ustanova se intezivno priprema za predstojeći festival NIMUS, koji je zakazan za narednu nedelju. Neprijatno smo iznenađeni neprofesionalnošću organizacije Savez za Srbiju koja je o datumu, vremenu i mestu održavanja tribine obavestila medije, ali ne i nas domaćine, ne poštujući ustaljenu proceduru iznajmljivanja naše sale – naveo je Vezenković u saopštenju.

  I niški naprednjaci su optužili predstavnike Saveza za Srbiju u Nišu da “podmeću neistine tvrdnjama da su zakazali tribinu u sali Niškog simfonijskog orkestra, koja im je navodno zabranjena, i time vređaju ovu gradsku ustanovu kulture i njenog direktora”.

  – Izražavamo gnušanje prema politici laži, vređanja i medijskog pritiska koju predstavnici novog političkog bloka primenjuju prema jednoj gradskoj ustanovi culture- naveli su u današnjem saopštenju.

  Oni su pozvali “pristojan, moderan i građanski Niš da u ovom izmišljenom sukobu, koji je očigledno najpotrebniji nesposobnim predstavnicima opozicije, stane na stranu ustanove culture, koja je u jeku priprema za prestižni muzički festival postala predmet podmetanja i napada onih koji su sebe poodavno proglasili kulturnom elitom našeg naroda”.


  TRIBINA SAVEZA ZA SRBIJU U PETAK U 16.30 ČASOVA ISPRED KALČE

  Uprkos problemima sa prostorom, tribna niškog odbora Saveza za Srbiju biće održana- u petak u 16,30 časova na platou ispred Tržnog centra “ Kalča” u Nišu.

  Predstavnici Saveza pozvali su građane da joj prisustvuju.

  -Đilas, Jeremić i Lutovac će građanima Niša predstaviti 30 tačaka preporoda za Srbiju. Planiramo i da zajedno prošetaćemo kroz centar Niša- rekao je lider niških demokrata Miodrag Stanković.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi