More

  SAVEZ ZA SRBIJU SUTRA U KRUŠEVCU ORGANIZUJE PROTEST ZBOG PREBIJANJA BORKA STEFANOVIĆA U TOM GRADU

  • U Kruševcu sutra uveče tribina I protestna šetnja Saveza za Srbiju jer su pre sedam dana u tom gradu prebijeni predsednik Levice Srbije Borko Stefanović I još dvojica aktivista te stranke.
  • Srđan Milivojević, član GO DS rekao je da se u Kruševcu očekuje učešće svih lidera Saveza za Srbiju, kao I čelnika DSS, Socijaldemokratske stranke I drugih organizacija..
  • On je poručio da će biti organizovana protestna šetnja na kojoj će se “pokazati da se Kruševac ne boji nasilnika”.
  • Stefanović je u napadu šipkama zadobio ozbiljne povrede glave, koje je okarakterisao kao pokušaj ubistva, dok su za ministra policije Nebojšu Stefanovića to lake povrede.
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi je saopštio da su uhapšeni napadači na predsednika Levice Srbije i osudio “ gnusni napad na Stefanovića”.
  • Iako je kruševačka policija još 23. novembra uhapsila M.Ž. (30) i D.G. (31) zbog sumnje da su u Kruševcu napali Stefanovića i još dvojicu članova Levice Srbije, još nije poznat njihov identitet I razlozi napada.

  foto: Savez za Srbiju

  Savez za Srbiju sutra uveče u 19 časova će organizovati tribinu, potom i protestnu šetnju ulicama Kruševca zbog toga što su lider Levice Srbije Borko Stefanović i aktivisti Boban Jovanović i Marko Dimić  pretučeni  23. novembra popodne uoči održavanja tribine Saveza u ovom gradu.

  Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke rekao je da se na protestu “očekuje učešće lidera svih stranaka koje čine Savez za Srbiju ali i predstavnika Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokratske stranke i drugih organizacija”

  -Lideri stranaka opozicije će se na tribini obratiti građanima, a to će učiniti i glumci, univerzitetski profesori i drugi predstavnici javnog života. Nakon toga biće organizovana protestna šetnja kojom ćemo pokazati da se Kruševac ne plaši onih koji imaju bolji snajper, dužu štanglu i veće mišiće-kazao je on za internet portal krusevacpress.com.

  Milivojević je pozvao građane da dođu na ovaj skup jer to “nije političko već civilizacijsko pitanje – da li neko ima pravo na kritičko mišljenje”.

  Ivan Mandić iz Levice Srbije ocenio je da političko nasilje u Kruševcu nije nikakva novina.

  -Pred lokalne izbore 2016. godine napadnuti su i prebijeni aktivisti Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke. Počionici su poznati i uredno prijavljeni policiji ali prijave stoje u nekoj fioci u tužilaštvu-rekao je Mandić.

  On je naglasio da “Stefanović nije bio planiran kao učesnik tribine u Rasadniku u Kruševcu te susret nasilnika sa njim nije bio slučajan već je to organizovani pokušaj ubistva lidera opozicione stranke”.

  Podsetimo, predsednik Levice Srbije je u napadu šipkama zadobio ozbiljne povrede u predelu vrata i glave dok su Bobanu Jovanoviću izbijena dva zuba i jedan raskliman. Lider levice je pregledan u ambulanti, a zatim je poslat na odeljenje kruševačke hirurgije na ušivanje.

  -Ovo je jedan bezumni, naslinički napad bez ikakvog razloga, gde ja zaista ne vidim ništa drugo u svemu ovome osim političke pozadine. Nažalost, mislim da je tragično u koju situaciju je Srbija došla, da se politički protivnici i neistomišljenici fizički napadaju s leđa, kukavički kako su oni jedino i navikli-rekao je posle napada Stefanović.

  On je ovaj napad okarakterisao kao pokušaj ubistva, dok je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao “ da se radi o lakšim povredama”.

  Informaciju o hapšenju napadača na Stefanovića prvo je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na  konferenciji za novinare u Beogradu.

  -Država je reagovala hitno i obavila svoj posao i pokazala da Srbija nije banana država u kojoj možete bilo koga da udarate zbog bilo čega. Ne samo da sam osudio fizički napad na lidera Levice Srbije, nego se gnušam onih koji pribegavaju nasilju – rekao je Vučić.

  On  je kazao da “ nema pravo da se zalaže za što oštriju kaznu jer bi to bilo mešanje u nezavisnost pravosudja”.

  Kruševačka policija je 23.novembra uveče saopštila da su uhapšeni i M.Ž. (30) i D.G. (31) koji se sumnjiče da su u Kruševcu napali predsednika Levice Srbije i još nekoliko mladića.  Osumnjičenima je tada određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega su uz odgovarajuću krivičnu prijavu, bili privedeni nadležnom tužilaštvu.

  Međutim, još uvek je nepoznat tačan identitet te dvojice  mladića, kao I zbog čega su napali Stefanovića I još dvojicu članova Levice Srbije u Kruševcu. 


  ĐILAS:VUČIĆU TI SI GLAVNI KRIVAC ZA PREBIJANJE BORKA STEFANOVIĆA

  Dragan Đilas, jedan od lidera Saveza za Srbiju označio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao glavnog krivca za prebijanje lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu.

  -Vučiću ti si mnogo veći krivac od batinaša koji su napali Stefanovića i koje su poslali ljudi koji vode kriminal u Kruševcu, inače jako bliski kriminalcima sa severa Kosova. Ti si nas nazivao izdajnicima, kriminalcima, bednicima, huljama. Danas ne smemo slobodno da iznosimo svoje stavove, ne smemo slobodno da šetamo, ostalo je samo da se uvede policijski čas-rekao je Đilas.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi