More

  SAVEZ ZA SRBIJU PITA BUJOŠEVIĆA DA LI ZBOG PRITISKA SELAKOVIĆA NA RTS NIJE OBJAVLJENO NIŠTA O PROTESTIMA U NIŠU, NOVOM SADU, ŠAPCU

  • SZS traži od direktora i glavnog urednika RTS, Bujoševića i Stefanovića da objasne zašto u petak uveče u Dnevniku 2 nije ništa objavljeno o protestima koji su se te večeri održali u Nišu, Novom Sadu, Šapcu…
  • Da li ste se postali Vučićeve sluge, koje uplaše i pretnje njegovog sekretara Nikole Selakovića-upitao je SZS.
  • Čelnici SZS upitali su urednike, koji su u petak potpisali Dnevnika 2, da li su stanovnici iz ovog grada, građani drugog reda.
  • Predstavnici NUNS I UNS smatraju da je pritisak na medije Selakovićeva izjava da je u petak gostovao na javnom servisu samo iz poštovanja prema Putinu I Vučiću “ posle jučerašnjeg izveštavanja RTS o ovoj temi, ali i o nekim drugim temama”.

  foto: Vesna Torović

  Savez za Srbiju (SZS) zatražio je od direktora Radio televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića i glavnog urednika Informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića  objašnjenje zašto u centralnim informativnim emisijama te televizije nije objavljeno ništa o protestima  koji su se održali u petak uveče u Nišu, Novom Sadu, Šapcu, Boru, Zaječaru i Čačku.

  – Da li se sećate kad ste prestali da budete novinari, a postali sluge Aleksandra Vučića (predsednik Srbije prim.aut.), koje uplaše i pretnje njegovog sekretara Nikole Selakovića? Ko vam je naredio da ovu vest ne objavite i ne pošaljete svoje novinare na događaje? Nije novinarski ćutati i biti svedok jednoumlja koje ovaj režim uvodi uz vašu pomoć – navodi  SZS.

  Čelnici SZS upitali su urednike, koji su u petak potpisali Dnevnik 2, da li su stanovnici iz ovih gradova, građani drugog reda  i zašto radije izveštavaju o demonstracijama protiv francuskog predsednika Emanuela Makrona u Nantu nego protiv predsednika Srbije  u gradovima Srbije.

  Generalni sekretar predsednika Srbije  Selaković  u petak je u Jutarnjem dnevniku RTS rekao  da je došao u emisiju samo iz poštovanja prema predsednicima Rusije i Srbije Vladimiru Putinu I Vučiću.

  -Posle vašeg jučerašnjeg izveštavanja o ovoj, ali i o nekim drugim temama, ja na RTS-u danas uopšte ne bih bio- rekao  je Selaković.

  Predstavnici novinarskih udruženja- NUNS I UNS ocenjuju  da izjava generalnog sekretara predsednika Srbije predstavlja pritisak na medije. Oni smatraju da iako Selaković nije precizirao koje izveštavanje RTS mu je zasmetalo, pošto je izostalo pitanje novinarke, “očigledno je da je mislio na  proteste opozicije i obeležavanje godišnjice ubistva Olivera Ivanovića”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi