More

  SAVEZ ZA SRBIJU BOJKOTUJE LOKALNE IZBORE U NIŠU, NOVI VIDOVI BORBE PROTIV VLASTI-KAMPANJA “OD VRATA DO VRATA” I MASOVNI PROTESTI

  • Niški Savez za Srbiju(SzS) će bojkotovati predstojeće lokalne izbore u Nišu jer vlast nije na vreme ispunila sve njihove zahteve za fer i poštene izbore
  • U Nišu više neće biti “zona slobode” već SzS najavljuje kampanju od  “vrata do vrata” i masovne proteste uoči i posle prolećnih izbora
  • Tamara Milenković Kerković, predsednica GO Dveri u Nišu ocenila je da je “posle današnjeg okruglog stola vlasti i opozicije o izbornim uslovima očigledno je da je Srpska napredna stranka(SNS) shvatila da je sada odluka SzS  kao najjačeg opozicionog bloka jako čvrsta i oni sada podižu svoje lestvice”
  • Sada i kada bi naredne nedelje svi naši uslovi bili prihvaćeni, bilo bi kasno za raspisivanje prolećnih izbora, jer je jedan od uslova iz Sporazuma sa narodom da ti izbori moraju da uslede nakon najmanje šest  ili devet meseci normalnih uslova, rekla je Kerković
  • Lider niški demokrata Miodrag Stanković rekao je da “SzS kreće u kampanju od vrata do vrata, a nakon toga će biti organizovani masovni protesti uoči i posle izbora, što će biti kraj režima Aleksandra Vučića”
  • Na čelu komisije koja razgovara o izbornim uslovima nalazi ministar Nebojša Stefanović, što je šamar opoziciji, jer je utvrđeno da poseduje lažnu fakultetsku diploma, kazala je čelnica Dveri
  foto: DS

  Opozicioni Savez za Srbiju (SzS) odlučio je da bojkotuje predstojeće lokalne izbore u Nišu jer, kako su naveli čelnici ovog saveza u tom gradu, vlast  nije na vreme nije ispunila sve njihove zahteve za fer i poštene izbore.

  Ovaj opozicioni blok više neće organizovati “ zone slobode” u Nišu već kao nove vidove borbe protiv nakaradnog režima Aleksandra Vučića najavljuje  kampanju od  “vrata do vrata” i masovne proteste uoči i posle prolećnih izbora.

  Tamara Milenković Kerković, predsednica GO Dveri u Nišu ocenila je da je “posle današnjeg okruglog stola vlasti i opozicije o izbornim uslovima očigledno je da je Srpska napredna stranka(SNS) shvatila da je sada odluka SzS  kao najjačeg opozicionog bloka jako čvrsta i oni sada podižu svoje lestvice”.

  -Gledala ono što je u saopštenju SNS, a to nije ni delić, jer znate da mi kao uslov za izlazak na izbore shvatamo prihvatanje šest zahteva i 43 preporuke koje je stručni tim sastavio. Nijedna od tih tačaka se ne sme propustili da bi se išlo na izbore. Sada i kada bi naredne nedelje svi ti uslovi bili prihvaćeni, bilo bi kasno za raspisivanje prolećnih izbora. To bi značilo pomeranje izbora, jer je jedan od uslova iz Sporazuma sa narodom da ti izbori moraju da uslede nakon najmanje šest  ili devet meseci normalnih uslova-rekla je Kerković.

  Ona je kazala da će bojkot niškog SzS biti sredstvo da se dođe do fer i poštenih lokalnih izbora, a pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata takvih izbora smatraće aktom rušenja ustavnog poretka.

  -Takvu vlast smatraćemo nelegitimnom i protiv nje ćemo se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti. Neophodno je formiranje narodnog fronta i zato pozivam da se priključe bojkotu sve opozicione partije u Nišu, udruženja građana, nevladin sektor, penzionere, profesore, umetnike- rekla je Milenković Kerković.

  Lider niški demokrata Miodrag Stanković  rekao je da SzS u Nišu više neće organizovati „zone slobode“ i da je posle 16 takvih razgovora sa građanima i 15 protesta vreme za novi način borbe.

  -Krećemo u kampanju od vrata do vrata, da razgovaramo sa ljudima. Imamo program kako da ovaj grad izvučemo iz krize i to je treća etapa. Četvrta etapa nakon toga biće masovni protesti uoči i posle izbora i tu će biti kraj režima Aleksandra Vučića – konstatovao je Stanković.

  Predsednik niškog odbora Socijaldemokratske stranke(SDS) Dragoslav Ćirković rekao je da SzS ne želi da bude potpisnik zapisnika već gotovo završenih izbora.

  -Ne želimo da učestvujemo u izborima koji su pokradeni i u izborima crnih džipova –naglasio je Ćirković.


  MILENKOVIĆ KERKOVIĆ: NE VERUJEMO KOMISIJI KOJU PREDVODI MINISTAR STEFANOVIĆ

  Čelnica Dveri je Tamara Milenković Kerković rekla je da “ponudama koje daje aktuelna vlast ne veruju i zato što se na čelu komisije koja razgovara o izbornim uslovima nalazi ministar Nebojša Stefanović, što je šamar opoziciji, jer je utvrđeno da poseduje lažnu fakultetsku diploma”.

  -Tu je i ova poslednja afera koja potresa Srbiju i svet o isporuci oružja od strane firme njegovog oca. Taj čovek je na čelu komisije koja treba da pregovara o tome kakvi će biti izborni uslovi. Pa da li neko veruje takvim pregovaračima? Savez za Srbiju ne veruje – rekla je Milenković Kerković.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi