More

  SAŠA JANKOVIĆ: OPOZICIJA IMA ZAJEDNIČKU SVEST DA JE OVA VLAST POGUBNA ZA SRBIJU I NAĆI ĆE NAČIN DA SARAĐUJE

  • Predsednik Pokreta slobodnih građana rekao je sinoć u Nišu da ova vlast „Srbiju strašno puno košta“ i da oni koji žele da je smene „nemaju više pravo na grešku“
  • On je kazao da unutar opozicije postoje razlike, odnosno da PSG ima drugačiju viziju Srbije od Saveza za Srbiju, ali da čitava opozicija ima zajedničku svest da je „ovo što imamo na čelu države pogubno za sve nas“
  • Te dve opozicione linije će se u jednom momentu susresti, odnosno naći način da sarađuju kako bi smenile ovu nakaradnu vlast, kazao je on

  foto: M.K.

  Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković rekao je sinoć u Nišu da aktuelna vlast „Srbiju strašno puno košta“ i da oni koji žele da je smene „nemaju više pravo na grešku“.

  – Ova vlast opstaje na problemima, obesmislila je i državu i institucije, a vodi računa pre svega o svojim skrivenim interesima. Svaki dan tonemo sve dublje i svaki dan neko od nas to plaća životom, imovinom, sigurnošću, zdravljem- rekao je on.

  Na tribini PSG Janković je kazao da unutar opozicije postoje razlike, odnosno da PSG ima drugačiju viziju Srbije od Saveza za Srbiju, ali da čitava opozicija ima zajedničku svest da je „ovo što imamo na čelu države pogubno za sve nas“.

  – Mi smo za evropsku, demokratsku, građansku, otvorenu, modernu i decentralizovanu Srbiju, dok je drugi deo opozicije konzervativniji. Te dve opozicione linije će se u jednom momentu susresti, odnosno naći način da sarađuju kako bi smenile ovu nakaradnu vlast. Kada se to dogodi, pokazaće se i koja je od te dve vizije bolja za Srbiju- rekao je Janković.

  Odgovarajući na novinarsko pitanje o potencijalnom ujedinjenju opozicije na lokalnom novou u Nišu, Janković je kazao je PSG „spreman za partnerstvo u akciji“, odnosno na saradnju sa opozicijom oko konkretnih pitanja.

  On je precizirao da će niško Povereništvo PSG doneti odluku o tome, uz saglasnost „centrale“ Pokreta, jer, kako je kazao, „ne zna kako bi moglo drugačije“.

  Predsednik PSG je kritikovao smene u vrhu Žandarmerije i beogradske policije nakon ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića.

  – Imamo ministra policije i ministra odbrane koji su apsolutno nesposobni, i šefa države koji sve to kontroliše. Sada se još obezglavljuje policija, što će dodatno otežati rasvetljavanje ovog slučaja i otkrivanje počinioca- kazao je on.

  Janković je izneo niz kritika na projekat „Beograd na vodi“, kao i besplatno preuzimanje Niškog aerodroma od strane države, ističući da takvi projekti bude ozbiljnu sumnju o „skrivenim interesima vlasti“.


  APLAUZ ZA SNS

  Saša Janković je posebno pozdravio „pojedince iz SNS-a“, koji su došli na tribinu da, kako je kazao, vide „šta ta strašna opozicija govori i radi“. Oni su dobili i aplauz prisutnih.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi