More

  SAJAM ŠEŠELJEVIH TALENATA

  Šetate tako Međunarodnim sajmom knjiga i naiđete na štand na kome piše „Velika Srbija D.O.O“, što znači – Velika Srbija, društvo sa ograničenom odgovornošću.

  Shvatite napokon da je ideja o Velikoj Srbiji konačno pobedila, te da je Velika Srbija faktički jedan omanji štand na Sajmu knjiga koji pristalice te ideje dobijaju svake godine na liniji Laguna – Arhipelag – Samizdat – WC, pošto u međuvremenu nisu uspeli da izbiju na liniju Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica.

  -Braćo i sestre, konačno smo izbili na vekovne granice Velike Srbije, koje počinju tu od Laguninog štanda, pa se preko štanda Arhipelaga prostiru do štanda Samizdata, sve do ulaza u sajamski WC – održi na početku svakog Sajma knjiga govor dr Vojislav Šešelj, glavni ideolog Velike Srbije D.O.O, koji je još početkom devedesetih predvideo da će se velikosrpska ideja sigurno ostvariti, makar frontalnim osvajanjem istorijske srpske teritoritorije u Hali 1 Beogradskog sajma.

  Niko se tu ne zapita: „Pa zar smo se za ovo borili i ginuli 30 godina?“, zato što pristalice ideje o Velikoj Srbiji ni ne znaju tačno zašta su se u životu borili, ali uvek budu veseli što se njihovo pregalaštvo za srpsku stvar isplatilo.

  I celih sedam dana mogu da uživaju u svim blagodetima Velike Srbije, makar ona bila i društvo sa ograničenom odgovornošću, a pogotovo sa ograničenim radijusom kretanja, mada je svaki velikosrbijanac mislio da je Velika Srbija veća od kosmosa. I da joj je, pored Karlobaga i Virovitice, samo nebo granica.

  Velika Srbija, dakle, sajamski je štand Srpske radikalne stranke, koja je zapravo odsek za ljudske resurse Srpske napredne stranke. A osoba poznata kao dr Vo. Šešelj, glavni menadžer za ljudske resurse SNS, uvek je prisutan na licu mesta.

  Domaćin ovogodišnjeg Sajma knjiga je Egipat, pa ga posetioci ponekad pomešaju sa Sfingom, te žele da se fotografišu, stojeći u dugim redovima ispred štanda Velika Srbija D.O.O.

  Međutim, pravi poznavaoci prilika u Velikoj Srbiji vrlo dobro znaju da taj čovek nije Sfinga, već dobro poznati nacionalni heroj, pa radosno uskliknu čim naiđu na štand Velike Srbije D.O.O.

  -Evo ga onaj čika iz Parova! – baš tim rečima, naime, svi poštovaoci lika i dela dr Vo. Šešelja reaguju kada ugledaju to mitološko biće, koje je pola radikal, pola rijaliti, što je najbolji dokaz da vas na kraju svake velike ideje za koju ste se borili ceo život, niko neće puno razlikovati od Mace Diskrecije i Tijane Ajfon.

  Mladi u Srbiji, naime, ubeđeni su da je Haški tribunal gde je čika iz Parova boravio 11 godina, pa se otud spektakularno vratio, zapravo prostorija za izolaciju u kojoj završavaju svi koji su prekršili neko rijaliti pravilo. I koji su osuđeni za rijaliti zločine protiv čovečnosti.

  I natpis na štandu je potpuno tačan, jerbo Srpska radikalna stranka jeste tipično društvo sa ograničenom odgovornošću, pošto, sem onog čike iz Parova, niko ni za šta nije odgovorao, a neki su čak i avanzovali, pa umesto da vataju zjale sedeći na štandu Velike Srbije D.O.O, danas vode našu zemlju u svim raspoloživim pravcima.

  Čika iz Parova, dakle, menadžer za ljudske resurse „zlatnog doba“, mogao bi da organizuje Međunarodni sajam Šešeljevih mladih talenata, gde bi na centralnom mestu bio izloženo njegovo najveće otkriće, aktuelni predsednik Srbije, koji je na vreme pobegao iz ovog društva sa ograničenom odgovornošću.

  Ko je lud, braćo i sestre, da svakog oktobra radi kao utovarivač Šešeljevih knjiga na štandu Velike Srbije D.O.O, kad može da bude predsednik sa ograničenom odgovornošću (skraćeno P.O.O), pa je osnovao sopstveno društvo sa ograničenom odgovornošću, Srpsku naprednu stranku, gde takođe niko ni za šta ne odgovara.

  Zato se valjda ona silna deca na Sajmu knjiga i slikaju sa dr Vo. Šešeljem, pošto postoji sujeverje u srpskom narodu da ko god ima set fotografija na kojima se nalazi levo ili desno od njega, uspeće u životu, garantovano.

  S tim što bi i na štandu Velike Srbije D.O.O. i na sajtu Srpske napredne stranke D.O.O. trebalo da piše pozorenje: „Ne pokušavajte ovo sami od kuće, u pitanju su utrenirani profesionalci!“

  (Autor je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas. Kolumna je preuzeta uz saglasnost autora)

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi