More

  Reditelja Gorana Markovića vređali niški funkcioeri SNS-predsednik Skupštine i gradonačelnica

  Reditelja Gorana Markovića vređali čelnici Niša i SNS Boban Džunić i Dragana Sotigrovski

  Javlja se pomenuti ,,džukac“ povremeno iz svog moralnog mulja, pozivajući svoj ,,streljački vod“ da nas povede u bolje sutra, naveo je Džunić u svom postuna Fejbuku

  Gradočelnica Niša je, takođe, na Fejsbuku navela da su” predstavnici opozicije i njihovi glasnogovornici slabići koji ne mogu dostojanstveno da prihvate poraz i izađu na crtu na izborima pa priželjkuju streljanje prema rumunskom scenariju iz 1989. godine”

  U odbranu Markovića stali su glumac Tihomir Stanić, karikaturista Dušan Petričić, kao i predstavnici Glumac Pokreta slobodnih građana, Stranke slobode i pravde i Narodne stranke

  Akademik Dušan Teodorović pokrenuo je peticiju za odbranu Gorana Markovića

  Funkcioneri Srpske napredne stranke iz Niša, predsednik Skupštine grada i član Glavnog odbora Boban Džunić i gradonačelnica Dragana Sotirovski, članica Predsedništva, uputili su na društvenim mrežama uvrede i osude reditelje Goranu Maroviću.

  -Privid je samo da je ,,reditelj“ čovek, jer čovek nije ,,džukac“ niti su čoveku moralne vrednosti poziv na streljanje, ubistvo drugog bića! Javlja se pomenuti ,,džukac“ povremeno iz svog moralnog mulja, pozivajući svoj ,,streljački vod“ da nas povede u bolje sutra – naveo je Džunić u svom postuna Fejbuku.

  On je ocenio da je reč o reditelju niskih strasti, kome nije evoluirao korteks, da su mu izjave bestidne i da je u njemu satkana deponija ljudskog morala.

  Gradočelnica Niša je, takođe, na Fejsbuku navela da su” predstavnici opozicije i njihovi glasnogovornici slabići koji ne mogu dostojanstveno da prihvate poraz i izađu na crtu na izborima pa priželjkuju streljanje prema rumunskom scenariju iz 1989. godine”

   -Nisu takve pretnje kultura, one su više od nekulture. Zagovornici nasilja nisu, kako smo mislili, pripadnici kulturne elite i svetosavlja – oni su samo dželati. Bože oprosti im, ne znaju šta čine– konstatoval je Sotirovski.

  Napadi čelnika vladajuće partije u Srbiji usledio je zato što je Upravni odbor Filmskog centra Srbije bez obrazloženja odbio da podrži njegov film.

  Marković je podovom toga rekao “da režim želi da odstrani svakog ko nije njen sluga i da se nada da predsednik Vučić pred očima ima Čaušeskov kraj”.

  Markovića je prethodno na Instagramu izvređala ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević , navevši da je“ frustriran, agresivan, umetnički impotentan i bez nacionalnog identiteta“.

  Poznatom reditelju poslanik SNS-a Vladimir Đukanović je poručio da su jedino merilo izbori, a ne ulica, dok je premijerka Ana Brnabić podržala poruke da treba sazidati ludnicu za Markovića i njemu slične.

  Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i upitao “zašto hoće da ga streljaju, kad će on sam da se obesi”,  a njegova bivša supruga Ksenije Vučić je rekla kaže da Markoviću nije trebalo omogućiti korišćenje budžetskih para

  Odbrana Gorana Markovića

  Glumac Tihomir Stanić, karikaturista Dušan Petričić, kao i predstavnici Pokreta slobodnih građana, Stranke slobode i pravde i Narodne stranke stali su u odbranu Gorana Markov

  Akademik Dušan Teodorović pokrenuo je peticiju za odbranu Markovića i njegovog dela.

  Mi, građani Srbije, ustajemo u odbranu velikog srpskog reditelja Gorana Markovića i njegovog dela. Ustajemo u odbranu umetnosti, kulture, prosvete, nauke, pristojnosti i morala pred naletima primitivizma, prostakluka, nepoštenja, korupcije i šovinizma koji vladaju Srbijom – navodi se u peticiji.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi