More

  Rast izvoza niških cigareta Filipa Morisa uprkos koroni

  • Kompanija Filip Moris saopštila je da je izvoz njene fabrike u Nišu danas 20 puta veći nego pre deset godina, a da se “trend rasta izvoza nastavlja uprkos pandemiji koronavirusa”
  • Generalni direktor kompanije Filip Moris za Jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević je ocenio da će se povoljna poslovna klima “nesumnjivo održati i sa novoformiranom Vladom Srbije”
  • U saopštenju Filipa Morisa se dodaje da je ta kompanija ove godine uložila 20 miliona dolara u svoj proizvodni pogon u Nišu, čime je njena ukupna investicija u Srbiju dostigla skoro 900 miliona dolara

  Kompanija Filip Moris saopštila je da je izvoz njene fabrike u Nišu danas 20 puta veći nego pre deset godina, a da se “trend rasta izvoza nastavlja uprkos pandemiji koronavirusa”.

  – Otvaranjem novih izvoznih tržišta za proizvode kompanije Filip Moris, izvoz iz niške fabrike u Srbiji je uvećan 20 puta u odnosu na period od pre deset godina. Investicija u taj proizvodni pogon, namenjena dodatnoj modernizaciji fabrike i nabavci novih mašina za proizvodnju i pakovanje, ima za cilj da isprati višegodišnji, stabilni trend rasta izvoza iz fabrike u Nišu, koji se nastavlja uprkos globalnoj ekonomskoj krizi izazvanoj pandemijom virusa Kovod 19- navodi se u saopštenju.

  Generalni direktor kompanije Filip Moris za Jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević kazao je da je niška fabrika od pogona namenjenog proizvodnji za tržište Srbije “prerasla u veliki regionalni i svetski proizvodni centar, odakle se izvoze proizvodi u više od 50 zemalja sveta”.

  – Pozicija koju smo izgradili za 17 godina od privatizacije do danas uvrstila nas je ne samo na listu najvećih izvoznika, već smo postali i drugi najveći uplatilac poreza u državni budžet, kao i centar kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu, iz kojeg koordiniramo rad većeg broja tržišta. Imamo ambiciozne planove za budućnost, u čemu će nam, siguran sam, kao i do sada, pomoći stabilno poslovno okruženje i predvidivost regulatorne i fiskalne politike-  rekao je Jakovljević.

  U saopštenju se dodaje da je kompanija Filip Moris ove godine uložila 20 miliona dolara u svoj proizvodni pogon u Nišu, čime je njena ukupna investicija u Srbiju dostigla iznos od skoro 900 miliona dolara.


  “Nova Vlada će nesumnjivo održati povoljnu poslovnu klimu”

  Aleksandar Jakovljević je kazao da će povoljna poslovna klima, koja će se “nesumnjivo održati sa novoformiranom Vladom”, sa jedne strane omogućiti da kompanija nastavi sa investiranjem, kako u svoju fabriku u Nišu, tako i u komercijalizaciju proizvoda “koji imaju potencijal da naprave veliki pomak u oblasti javnog zdravlja”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi