More

  Rajaner odložio letove sa niškog „Konstantina Velikog“ do Bergama, Malte i Berlina za mart sledeće godine

  • Niskotarifna avio- kompanija Rajaner obnoviće letove iz Niša do Bergama pored Milana, Malte i Berlina u martu sledeće godine, nakon što su oni privremeno obustavljeni zbog pandemije koronavirusa, dok su letovi do Bratislave ukinuti
  • Rajaner je prethodno najavio da će letovi sa niškog aerodroma do Bergama i do Malte biti obnovljeni ovog meseca



  Najveća evropska niskotarifna avio- kompanija Rajaner odlučila je da obnovi letove od Niša do Milana, Malte i Berlina u martu sledeće godine, nakon što su oni privremeno obustavljeni zbog pandemije koronavirusa, dok su letovi od Niša do Bratislave ukinuti.

  – Iako duboko žalimo zbog ovog smanjenja broja letova i odlaganja istih, primorani smo da to učinimo zbog izuzetno lošeg upravljanja i pravila o putovanjima Evropske unije- navela je kompanija u saopštenju, precizirajući da će smanjiti zimske kapacitete sa prvobitno planiranih 60 odsto na 40 odsto „zbog povećanih ograničenja letova i slabijih rezervacija“.

  Prema najnovijim planovima Rajanera, linija sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ do Milana, odnosno Bergama pored Milana, trebalo bi da bude uspostavljena 2. marta sledeće godine, a do Malte 5. marta. Kompanija je prethodno saopštila da će letove do ovih destinacija obnoviti u toku ovog meseca. Letovi iz Niša za Berlin, do kojeg je moglo da se leti tokom ove letnje sezone, trebalo bi da budu nastavljeni 28. marta sledeće godine.

  I nacionalni prevoznik Er Srbija je obnovio samo deo svojih letova iz Niša, i to do Hanovera, Nirnberga i Hana. Niskotarifni Viz Er je privremeno obustavio letove do Beča i Malmea, koji bi, po najavama, trebalo da budu obnovljeni u decembru ove godine, odnosno u martu sledeće godine.

  Zbog pandemije korona virusa aerodrom „Konstantin Veliki“ je pretrpeo značajni pad prometa putnika i robe. Tokom prva tri kvartala ove godine, preko ovog aerodroma letelo je 136.811 putnika, što je smanjenje od 53,7 odsto u odnosu na isti period 2019, kada je prevezeno 295.578 putnika. Broj operacija aviona iznosio je 849, što je pad za 34,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

  U prvih devet meseci ove godine prevezeno je 37, 4 tona robe, što je za 61,09 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Broj operacija kargo aviona, kojih je u tom periodu bilo svega 23, manji je za 42,50 odsto nego u isto vreme prošle.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi