More

  RADNICIMA GRADSKE UPRAVE NIŠA PRETI UMANJENE PLATE AKO NE DOĐU NA VUČIĆEV MITING

  • Zaposlenima u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama naloženo da je obavezno prisustvuju državnom obeležavanju NATO bombardovanja SRJ, na kojem će učestvovati predsednik Aleksandar Vučić
  • Radnici  koji “neopravdano“ izostanu sa proslave biće kažnjeni umanjenjem plate od 30 odsto za dva uzastopna meseca zbog “povrede radne discipline“- kaže radnik Gradske uprave.
  • Radnik JKP Medijana kaže da ih direktor pozvao ih da u nedelju uveče budu na trgu, objašnjavajući da to “nema veze sa politikom“, već da bi to pre svega trebalo da bude njihova ljudska obaveza.
  • Povodom ovih  tvrdnji prethodnih dana nije bilo moguće dobiti i zvaničan komentar čelnika GU i direktora javnih preduzeća i ustanova.

  Radnici Gradske uprave (GU) i javnih preduzeća i ustanova u Nišu ne samo da trpe različite pritiske, nego im rukovodicioci prete smanjem plate, ako danas ne prisustvuju državnom obeležavanju 20 godina od početka NATO bombardovanja SRJ, na kojem će učestvovati  predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić.

  Zaposlenima u GU koji ne dođu na obeležavanje zaprećeno je čak dvomesečnim umanjenjem plata od 30 odsto.

  – Zaposleni u Gradskoj upravi u obavezi su da 24. marta u 19 časova budu ispred zgrade uprave, kako bi potom otišli na trg. Moraćemo da se potpišemo na spisku i da budemo fotografisani. Ukoliko ne dođemo, odsutvo moramo da „opravdamo“. Oni koji „neopravdano“ izostanu sa proslave biće kažnjeni umanjenjem plate od 30 odsto za dva uzastopna meseca zbog „povrede radne discipline“- kaže jedan od zaposlenih u Gradskoj upravi.

  On dodaje da je njemu mejlom stigla naredba da je „obavezan“ da prisustvuje obeležavanju, u kojem je navedeno da se ona šalje „po nalogu“ načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića.

   Rukovodioci u javnom sektoru, kao i čelnici SNS-a u Nišu i okolnim gradovima na jugu Srbije navodno su „sa vrha“ dobili nalog da obezbede što veći broj prisutnih, kako bi ovo obeležavanje bilo „što masovnije“.

  I više radnika gradskih javnih preduzeća potvrdili su da su navodno dobili nalog od svojih nadređenih, uglavnom usmeni, da prisustvuju nedeljnom skupu. U nekim javnim preduzećima rukovodioci su insistirali na obaveznom prisustvu članova SNS-a i drugih vladajućih stranaka, a u nekima su pozivani svi zaposleni.

  – Direktor je jutros okupio u dvorištu sve zaposlene i održao govor u kojem nas je pozvao da u nedelju uveče budemo na trgu, objašnjavajaući da to „nema veze sa politikom“,  već da bi to pre svega trebalo da bude naša ljudska obaveza. Naravno, tu su bili i „partijski komesari“ SNS-a i drugih vladajućih stranaka iz našeg preduzeća. Oni su prethodno već naložili svim članovima SNS-a i drugih vladajućih stranaka da u 19.30 časova dođu ispred „Telekoma“ u centru grada- kaže radnik u JKP Medijana, koje se bavi komunalnim uređenjem grada.

  On dodaje da se ti članovi , inače, po postojećim spiskovima pozivaju da prisustvuju skupovima u okolnim gradovima na kojima govori Vučić, a na koje ih odvozi autobus našeg preduzeća.

  – Članovima SNS-a koji su poslednjih godina često zapošljavani na određeno vreme i „preletačima“, kojih nije malo, a uglavnom su iz URS-a, ne pada na pamet da odbiju takav „poziv“-kaže on.

   Niški odbor SNS-a, kao i stranački odbori u drugim gradovima na jugu Srbije, dobili su naloge iz centrale stranke da u nedelju uveče obezbede prisustvo što većeg broja svojih pristalica.

  Međutim, povodom takvih tvrdnji prethodnih dana nije bilo moguće dobiti i zvaničan komentar čelnika GU i direktora javnih preduzeća i ustanova.

  Dan sećanja na stradale u NATO agresiji i državno obeležavanje 20 godina od početka bombardovanja biće organizovano na niškom Trgu Kralja Milana večeras od 19.45 časova.


  ZBOG VUČIĆEVOG NASTUPA POJAČAN GRADSKI PREVOZ

   Autobusi javnog gradskog prevoza u nedelju će saobraćati po nedeljnom redu vožnje, a „uz pojačane polaske u vreme neposredno pre i nakon završetka skupa“, navedeno je na veb sajtu grada Niša.

   Ipak, oni neće moći da voze zainteresovane za prisustvo skupu do samog trga, pošto je od 16 do 22 časa predviđena potpuna obustava saobraćaja u centru grada. U istom vremenskom periodu „biće potpuno obustavljeno pešačko kretanje preko Tvrđavskog mosta“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi