More

  Radnici “ Pošte Srbije” nastavili štrajk, počele suspenzije zbog obustave rada

  • Nekoliko stotina zaposlenih u “ Pošti Srbije” danas je suspendovano zbog obustave rada, ali dve trećine poštanskih radnika i dalje štrajkuje zbog povećanja plata
  • Stefan Mitrović, jedan od predstavnika radnika, rekao je da rukovodstvo “Pošte” nema sluha za probleme radnika
  • V.d. direktorka “ Pošte” Mira Petrović, koja je potpredsednica Partije ujedinjenih penzionera Srbije(PUPS), prethodnih dana je pretila radnicima koji su obustavili rad da će prvo biti suspendovani, kao da će posle toga biti otpušteni
  • Sindikat Sloga navodi da „kršenjem propisa i prava radnika na štrajk, aktuelno rukovodstvo Pošte, uz pomoć MUP i drugih državnih organa pokušava da zataška dugogodišnje malverzacije“
  • Ovaj sindikat zahteva da se iz “ Pošte Srbije” otpuste estradne zvezde koje su navodno fiktivno zaposlene u tom javnom preduzeću

  Dve trećine radnika Javnog preduzeća  “Pošta Srbije” nastavilo je obustavu rada i zahteva povećanje zarada, bez obzira što je nekoliko stotina poštanskih radnika širom Srbije danas već dobilo suspenzije zbog štrajka.

  Suspenzije su uručene poštanskim radnicima u Beogradu, Novom Sadu, Zrenanjinu, Somboru…

  Zaposleni u “Pošti” nakon propalih pregovora sa Vladom Srbije, nisu dobijali nove ponude za razgovore, a jutros su se okupili ispred pošte u Glavnoj ulici u Zemunu.

  Stefan Mitrović, jedan od predstavnika radnika, rekao je da rukovodstvo “Pošte” nema sluha za probleme radnika.

  -Zanemaruju da veliki broj ljudi radi u teškim uslovima. Počeli su da dele suspenzije radnicima, dakle, poseže se za represivnim merama-rekao je on.

  Mitrović je podsetio da “Pošta Srbije” nije korisnik budžeta, već da to preduzeće živi od svojih para i ocenio da bi se, da postoji volja za povećanje zarada, za to našao i način.

  Radnik pošte u Jarčujku kod Kraljeva jutros je na svom radnom mestu pokušao da preseče vene, a na taj korak se odlučio jer je nezadovoljan ishodom štrajka i svojim materijalnim statusom.

  foto: sajt Pošte Srbije

  V.d. direktorka “ Pošte” Mira Petrović, koja je potpredsednica Partije ujedinjenih penzionera Srbije(PUPS), prethodnih dana je pretila radnicima koji su obustavili rad da će prvo biti suspendovani, kao da će posle toga biti otpušteni.

  Sindikat Sloga najoštrije se protivi pritiscima i pretnjama kojima su izloženi zaposleni u “Pošti”.

  – Kršenjem propisa i prava radnika na štrajk, aktuelno rukovodstvo Pošte, uz pomoć MUP i drugih državnih organa pokušava da zataška dugogodišnje malverzacije. Niko nema prava da preti otpuštanjem i ugrožava egzistenciju zaposlenih i njihovih porodica zarad političkih interesa-navodi sindikat Sloga.

  Poštanski radnici u Nišu nisu u zvaničnom štrajku, ali su delimično obustavili rad. Za sada ne rade kuriri Post ekspresa, kao i pojedini poštari.

  Nezadovoljni visinom plata, radnici u poštama u Srbiji stupili su u štrajk 3. decembra, a glavni zahtev je da plate budu u nivou republičkog proseka, odnosno oko 50.000 dinara.

  Plate u “Pošti Srbije “su od 32 do 39.000 dinara, a ono što radnici traže je povećanje u visini republičkog proseka koji iznosi oko 54.000 dinara.

  U “Pošti” je zaposleno oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.


  Sloga traži da se iz “ Pošte” otpuste estradne zvezde

  Sindikat  Sloga zahteva da se u “Pošte  Srbije”otkaz dobiju estradne zvezde koje fiktivno rade, a u stvari se “plaća njihovo učešće u političkim kampanjama”. 

  Na spisku javnih ličnosti koje navodno u “ Pošti” primaju platu od 100.000 do 200.000 dinara, našli su se pevači Željko Samardžić, Jasna Milenković Jami,Jelena Broćić, glumac Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, kao i starleta Tijana Maksimović, odnosno Tijana iPhone.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi