More

  RADA TRAJKOVIĆ: VUČIĆU SE BLIŽI KRAJ JER STE GA VI UZDRMALI

  • Rada Trajković, predsednica GI Evropski pokret za KIM, kazala je da se Aleksandar Vučić zalaže za ideju razgraničenja sa Kosovom, ali da takva ideja predstavlja nove patnje, ubistva i iseljavanja, protiv čega se borio Oliver Ivanović”.
  • Ona je na večerašnjem protestu “ 1 od 5 miliona “ u Beogradu ocenila da Srbiji i njenim građanima ne može biti dobro dok god je Vučić na vlasti.
  • Organizatori protesta su zatražili od nadležnih da se otkriju Ivanovićeve ubice i pozvali građane u sredu, 16. janura na miran skup povodom godišnjice ubistva Ivanovića, na koji treba da ponesu sveće, a ne pištaljke.
  • Protest “ 1 od 5 miliona” od sledećeg petka u Novom Sadu i Zaječaru.

  Predsednica Nevladine organizacije Evropski pokret sa Kosovo i Metohiju Rada Trajković poručila je građanima na večerašnjem šestom protestu “ 1 od 5 miliona” u Beogradu da se “Vučiću bliži kraj, jer ste ga vi uzdrmali”.

  -Vučić ( Aleksandar Vučić predsednik Srbije prim.aut.) zalaže za ideju razgraničenja sa Kosovom, ali da takva ideja predstavlja nove patnje, ubistva i iseljavanja, protiv čega se borio Oliver Ivanović-rekla je ona.

  Njen govor su prekidali građani okupljeni na platou ispred Filozofskog fakulteta prekidali uzvicima: Izdaja, izdaja“, i „Vučiću lopove“.

  Trajkovićeva je konstatovala da je  “ Vučić za kompromis sa Tačijem i Haradinajem, ali ne sa vama”.

  – Dok god je Vučić predsednik ove države a njegova stranka na vlasti, Srbiji i njenim građanima ne može biti dobro bez obzira na njihova politička opredeljenja-ocenila je ona.

  Organizatori protesta su zatražili od nadležnih da otkriju ubice lidera Građanske inicijative” Sloboda, demokratija, pravda”( SDP) Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovskoj Mitrovici i pozvali građane da dođu u sredu, 16. janura na miran skup povodom godišnjice njegovog ubistva.

  -On je bio jedan od nas, dužni smo da mu odamo poštu, dođite na miran skup bez pištaljki i ponesite sveće. Želimo da obeležimo taj dan, da se takve stvari više nikada ne dese- kazao je  Branislav Trifunović.

  Građanji su I večeras išli u protestnu šetnju po užem centru Beograda, i protestvovali ispred Radio-televizije Srbije.

  Masovne demonstracije građana počele su prvo kao protest opozicionog Saveza za Srbiju pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ zbog brutalnog prebijanja jednog od lidera SZS, Borka Stefanovića, neposredno pred početak stranačke tribine u Kruševcu. Zbog toga je prvo protestno okupljanje Savez održao upravo u Kruševcu.

  Sledeći skup pod istim nazivom održan je u Beogradu 8. decembra kada se okupilo preko 10.000 ljudi što je kasnije motivisalo i građane i aktiviste da organizuju nove protestne šetnje.

  Predsednik Vučić je posle prvog protesta rekao da neće podleći pritisku ulice, makar na proteste izašlo pet miliona ljudi, pa je sledećih četiri  protesta održano pod parolom “ 1 od 5 miliona”.

  Podsetimo, pored smene generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa RTS-a Nenada Lj. Stefanovića, zahtevi građana su smena ministra policije Nebojše Stefanovića, kao I da se što pre rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića, da se otkriju nalogodavci napada na novinare i opozicionare, kao i da opozicija dobije pet minuta prostora u Dnevniku RTS-a.


  PROTEST “1 OD 5 MILIONA” ODRŽAN U KRAGUJEVCU, NIŠU, KURŠUMLIJI…

  Protest “1 od 5 miliona” je, osim u Beogradu, počeo da se održava i u Kragujevcu, Nišu, Kuršumliji, a najavljeno je da će od 18. januara početi da protestvuju i građani u Novom Sadu I Zaječaru.

  U Nišu je sinoć održan prvi protest “1 od 5 miliona”, a oko 5.000 građana je prošetalo po užem gradskom centru, zahtevajući da se smene gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ministarska saobraćaja Zorana Mihajlović, da se Nišu vrati Aerodrom “ Konstantin Veliki”…

  Novi protest je zakazan za 18. januar u 18 časova na Trgu kralja Milana u Nišu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi