More

  PRVA OPOZICIONA „SLOBODNA ZONA“ U NIŠU 25. MAJA

  • Savez za Srbiju u Nišu najavio je da će od subote 25. maja biti organizovane „Niške slobodne zone“, u kojima će građani moći da razgovaraju sa predstavnicima opozicionih političkih organizacija koje su potpisale Sporazum sa narodom
  • Oni su kazali da će „Slobodne zone“ biti organizovane svake subote na različitim lokacijama u gradu, ali nisu saopštili lokaciju prve takve zone, kao ni početak i kraj razgovora sa njihovim predstavnicima
  • U ovom opozionom savezu su kazali da su „slobodne zone“ nastavak niškog građanskog protesta „1 od 5 miliona“, koji se održavao svakog petka, od 11. januara do 19. februara ove godine
  foto: SZS

  Savez za Srbiju u Nišu najavio je da će od subote 25. maja biti organizovane „Niške slobodne zone“, u kojima će građani biti u prilici da razgovaraju sa predstavnicima opozicionih političkih organizacija koje su potpisale Sporazum sa narodom.

  U ovom opozionom savezu su kazali da su „slobodne zone“ nastavak niškog građanskog protesta „1 od 5 miliona“, koji se održavao svakog petka, od 11. januara do 19. februara ove godine.

  – Pošto republička vlast i dalje odbija da razgovara o uslovima za slobodne i poštene izbore, a lokalna vlast i dalje ignoriše zahteve građana Niša, došlo je vreme da nastavimo sa protestima. Naš cilj ostaje isti, ali ce forma protesta biti drugačija- rekli su u niškom SzS.

  Oni su kazali da će „Slobodne zone“ biti organizovane svake subote na različitim lokacijama u gradu, ali nisu saopštili lokaciju prve takve zone, kao ni početak i kraj razgovora sa njihovim predstavnicima.

  Niški SzS se zahvalio svim građanima koji su četiri meseca učestvovali na niškim građanskim protestima, čiji je osnovni cilj da se „građanima Srbije i Niša obezbede fer i pošteni izborni uslovi i slobodni mediji“.

  – Zajedno smo protestovali četiri meseca i pored toga sto su nas sve niške televizije ignorisale. Bili smo zajedno na hladnoći, kiši i snegu. Ostali smo zajedno i pored ideoloških i drugih razlika- naveo je niški SzS u saopštenju.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi