More

  PROTIV NIŠLIJKE KOJA JE POLILA BENZINOM SEBE I POLICAJCE ZBOG PRINUDNOG ISELJENJA IZ STANA PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA

  • Protiv Nišlijke Snežane S. (57) koja je polila benzinom sebe i policajce prilikom prinudnog iseljenja iz stana u Ulici Gavrila Principa, policija je podnela krivičnu prijavu zbog ometanja službenih lica u obavljanju službene radnje
  • Ista krivična prijava podneta je i protiv Snežaninog sina Radoslava S. (36), koji je, nakon što se njegova majka polila benzinom, uzeo upaljač u ruke i nije želeo da ga preda policajcima
  • Prema tvrdnji prijatelja i komšija, stan u kojem je Snežana živela, a koji je u katastru uknjižen na njeno ime, prodat je na licitaciji zbog duga njenog bivšeg supruga, sa kojim ona nije u braku već 15 godina
  • Izvršitelj Miljan Trajković je potvrdio da Snežana“nije stranka u postupku”, ali je kazao da je „sve urađeno u skladu sa zakonom“

  foto: m.k.

  Protiv Nišlijke Snežane S. (57), koja je polila benzinom sebe i policajce prilikom prinudnog iseljenja iz stana u Ulici Gavrila Principa, Policijska uprava Niš podnela je krivičnu prijavu zbog ometanja službenih lica u obavljanju službene radnje, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

  Snežana S. je na taj način pokušala da spreči iseljenje iz stana, koje je sprovedeno prošlog ponedeljka, po nalogu izvršitelja Miljana Trajkovića i uz asistenciju policije, zbog neizmirenog duga u iznosu od četiri miliona dinara, koji nije napravila ona, već „treće lice“.

  Za ometanje službenih lica u obavljanju službene radnje sumnjiči se i njen sin Radoslav S. (36), koji je nakon što se njegova majka polila benzinom, uzeo upaljač u ruke i nije želeo da ga preda policajcima, zbog čega je priveden i zadržan u policijskom pritvoru.

  U Osnovnom javnom tužilaštvu su kazali da je Radoslav S. nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. Snežana S. će biti saslužana „u redovnom postupku“.

  Ona je, inače, nakon što je prinudno iseljena iz stana, odvezena kolima Hitne pomoći na Kliniku za kardiologiju, jer joj je pozlilo. Na vratima stana zamenjene su brave.

  Prema tvrdnji njenih prijatelja i komšija, stan u kojem je Snežana S. živela sa sinom prodat je na licitaciji zbog dugova njenog bivšeg supruga, sa kojim ona nije u braku već 15 godina.

  Srđan S., brat njenog bivšeg supruga, kazao je novinarima da je Snežana vlasnica stana i da joj je on pripao u brakorazvodnoj parnici. Ona je stan uknjižila u katastru na svoje ime i na njemu ne postoji nikakvo opterećenje, kazao je on.

  Izvršitelj Trajković je potvrdio novinarima da Snežana S. “nije stranka u postupku”, a da dug zbog koga je stan prodao iznosi oko četiri miliona dinara. On je dodao da je „sve urađeno u skladu sa zakonom“ i da je predmet „prošao tri puta sudsku kontrolu“.

  U Komori izvršitelja su za Medijsku kutiju kazali da je ovo „izvršenje sprovedeno na osnovu rešenja o izvršenju Osnovnog suda u Nišu i zaključka o sprovođenju izvršenja“.

  – U toku sprovođenja izvršenja  porodica S. je ulagala više pravnih lekova i sredstava, koji su odlukama suda odbijeni kao neosnovani, nakon čega je javni izvršitelj bio u obavezi da izvršenje sprovede- kazala je Jelena Vojnović, savetnica za nadzor Komore izvršitelja.


  DVERI: POTREBAN  ZAKON O LIČNOM BANKROTSTVU KAKO BI SE SPREČILA ARMIJA BESKUĆNIKA

  Srbija bi trebalo da donese Zakon o ličnom bankrotu kako bi pomogla prezaduženim građanima da zadrže minimum egzistencije, saopštile su niške Dveri nakon prinudnog iseljenja Snežane S. iz stana.

  Niške Dveri su saopštile da će „primena postojećeg Zakona o izvršenju i obezbeđenju stvoriti armiju beskućnika i unesrećenih ljudi i porodica“, kao i „enormno bogate izvršitelje koji su to postali na nesreći osiromašenih ljudi“.

  Iz ove stranke su upozorili da država namerava da novim zakonom obezbedi izvršiteljima još veća ovlašćenja, odnosno da im omogući da potpuno samostalno odlučuju i donose rešenja umesto suda. Njihov rad se po sadašnjem zakonu nalazi pod kontrolom suda.

  Dveri su dodale da građanima Niša pružaju besplatnu pravnu pomoć utorkom i četvrtkom, od 12 do 14 časova, u kancelariji na drugom spratu Tržnog centra „Kalča“ lokal D/111/1.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi