More

  PROTIV BOBANA DŽUNIĆA PONOVO PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG PRONEVERE

  • Optužnica je ponovo podignuta zbog sumnje da Boban Džunić zloupotrebio službeni položaj, dok je bio predsednik opštine Palilula u Nišu
  • Viši sud u Nišu treba dopunjenu optužnicu da potvrdi, odbaci ili ponovo vrati Višem tužilaštvu na dopunu
  • Džunić je uhapšen pre dve godine, zbog sumnje da je u vreme dok je bio na čelu Palilule proneverio tri miliona dinara iz projekta Evropske unije  “Living green”
  foto: m.k.

  Protiv Bobana Džunića, bivšeg predsednika opštine Palilula u Nišu  i aktuelnog odbornika SNS, ponovo je podignuta optužnica zbog sumnje da zloupotrebio službeni položaj dok je bio na čelu te opštine.

  Optužnica je podignuta nakon dopune, a 28. maja  je stigla u Viši sud u Nišu, koji treba da je potvrdi, odbaci ili ponovo vrati Višem tužilaštvu na dopunu.

  -Džuniću se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja, a optužnim aktom obuhvaćene su i osobe koje se sumnjiče za saučesništvo – navode u Tužilaštvu.

  Džunić je uhapšen juna 2017. godine, zbog sumnje da je u vreme dok je bio predsednik Palilule proneverio tri miliona dinara iz projekta Evropske unije  “Living green”. Sa njim su uhapšeni i njegovi saradnici, među kojima je i sadašnji zamenik predsednika Palilule Nikola Božić.

  Optužnica je podignuta posle više od godina dana od Džunićevog hapšenja, ali je oktobra 2018. godine Viši sud vratio na dopunu jer je ocenjeno da je nepotpuna.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi