More

  PROTIV BIVŠEG PREDSEDNIKA NIŠKE OPŠTINE PALILULA I FUNKCIONERA SNS-A PODIGNUTA OPTUŽNICA

  • Sumnja se da je Boban Džunić zloupotrebio službeni položaj dok je bio na funkciji predsednika opštine Palilula.
  • Odbornik SNS optužen da je tokom 2013. I 2014. godine dok je bio na čelu Palilule prisvojio 2.930.000 dinara na ime promotivnog materijala za projekat Evropske unije „Living green“, koji nije izrađen i isporučen opštini.
  • Tužilaštvo predložilo da se Džuniću oduzme ova protipravno prisvojena suma.
  • Optužnica  protiv Džunića podignuta  godinu dana od njegovog hapšenja.

  foto: m.k.

  Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj Viši sud u Nišu podigao je optužnicu protiv gradskog odbornika Srpske napredne stranke Bobana Džunića

  Sumnja se da je Džunić  u vreme obavljanja funkcije predsednika gradske opštine Palilula tokom 2013. i 2014. godine prisvojio 2.930.000 dinara na ime promotivnog materijala za projekat Evropske unije „Living green“, koji nije izrađen i isporučen opštini.

  Prema navodima Višeg suda, tužilaštvo je predložilo da se Džuniću oduzme ova protipravno prisvojena suma.

  Bivšeg predsednika Palilule Tužilaštvo je, osim za zloupotrebu služenog položaja, osumnjičilo i za falsifikovanje isprave u postupku javne nabavke promotivnog materijala.

  Sud bi u narednom periodu trebalo da  potvrdi optužnicu, da traži dopunu ili da je odbaci.

  Optužnica je protiv Džunića podignuta  godinu dana od njegovog hapšenja.

  Džunić je uhapšen u junu prošle godine i tada mu je određen pritvor od 30 dana. Zbog bola u grudima iz pritvora je bio prebačen u Klinički centar u Nišu , u kome je proveo jedan dan.

  Džuniću je pritvor ukinut nakon 30 dana jer za to vreme,  kako je navedeno u Višem sudu, saslušani svi svedoci na koje je optuženi mogao potencijalno da utiče.

  Zbog sumnje da je iz istog evropskog fonda pronoverio pare, čak dvaput je bio hapšen i sadašnji zamenik predsednika Opštine Palilula Nikola Božić

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi