More

  PROTESTI ZA NIŠKI AERODROM ZAMRZNUTI DO SEDNICE SKUPŠTINE GRADA

  • Protesti zbog predloga da se državi prenose vlasništva Niškog aerodroma zamrznuti do održavanja sednice Skupštine grada Niša 10.aprila
  • Organizatori Miloš Bošković i Udruženi pokret slobodnih stanara najavljuju da će pozvati Nišlije na protest na dan održavanja sednice
  • Odbornici dobili dnevni red bez tačke od Niškom aerodromu

  foto: Vesna Torović

  Miloš Bošković, narodni poslanik “ Dosta je bilo”, koji je vratio mandate toj stranci, i Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) odlučili  su da do 10. aprila zamrznu proteste zbog odluke lokalne vlasti da Republlici Srbiji  prenesu vlasništvo i upravljanje nad Aerodromom „ Konstantin Veliki „ u Nišu.

  I Boškovići  i UPSS najavili novo okupljanje Nišlija 10. aprila, za kad je zakazana sednica Skupštine grada Niša, na kojoj nije najavljeno da će odbornici odlučivati o predaji Niškog aerodrome državi, ali se nezvanično očekuje da bi ta tačka mogla biti naknadno uvrštena u dnevni red.

  foto: Vesna Torović

  – Odlučio sam da od danas proteste prepustim  Udruženju stanara, a ja čekam sednicu Skupštine i tada ću, najverovatnije, da pozivam ljude da izađu opet na ulice. Hvala svim Nišlijama, koji su se odazvali mom pozivu na društvenim mrežama i podržali proteste “ Ne damo Niški aerodrom”-naveo je Bošković.

  Međutim, predsednik UPSS-a Saša Kostić rekao je da danas neće biti protesta, kao i da će taj Pokret pozvati građane NIša da podrže njihov protest na dan održavanja sednice Skupštine grada.

  foto: Vesna Torović

  – Nema potrebe da izlazimo na centralni trg jer smo već izneli svoje zahteve. Čekamo sednicu i tada ćemo jasno pokazati odbornicima Skupštine grada i čelnicima Niša da nećemo dopustiti da Niški aerodrom poklone Republici Srbiji- kazao je Kostić.

  Građani su prošle subote, dan nakon što je Gradsko veće usvojilo odluku  da se Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ ustupi bez naknade državi, koja je doneta na „preporuku“ Vlade Srbije, započele protest na Trgu kralja Milana i ispred Gradske kuće.

  Oni su na dvodnevnim protestima, u kojima je učestvovalo do dve hiljade ljudi,  poručili da neće dozvoliti da im otmu aerodrome i zahtevali od odbornika Skupštine Niša da ne usvoje takvu odluku, a od gradonačelnika Darka Bulatovića i svih gradskih većnika da podnesu ostavke.

  Na protestima je izražena sumnja das u Vlada Srbije i Gradslo naprasno odlučili da se osnačka prava i kompletna imovina Niškog aerodrome ustupi bez naknade Republici zbog  koncesije za Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“. Iako je taj ugovor pod velom tajne, pretpostavlja se da  država želi u potpunosti da kontroliše  Aerodrom u Nišu , sa kojeg se inače do evropskih destinacija može leteti lou kost kompanijama i za desetak evra, kako ne bi bio konkurentan Beogradskom aerodromu.


  PRENOS KATASTARSKIH PARCELA U MEDIŠEVCU, ALI NE I AERODROMA

  -Dobio sam zvanični poziv za 24.sednicu Skupštine grada za 10. april u 9 časova. Na dnevnom redu je usvajanje zapisnika sa 22. i 23. sednice, kao i predlog rešenja o prenosu prava javne svojine Grada Niša u javnu svojinu Republike Srbije neposrednom pogodbom i bez naknade na nepokretnostima – objektima na katastarskoj parceli 547/24 KO Medoševac, kao i katastarska parcela broj 547/24 KO Medoševac- rekao je Srđan Nonić, odbornik koga je “Dosta je bilo” nedavno isključila iz članstva, ali je on najavio da će sa četvoro kolega formirati odborničku grupu “ Niška inicijativa”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi