More

  PROTEST U ORGANIZACIJI INICIJATIVE „NE DAMO NIŠKI AERODROM“ SUTRA ISPRED SKUPŠTINE GRADA

  • Postoje indicije da će neke grupe pokušati da izazovu incidente kako bi bacile ljagu na Niš i njegove građane i time diskreditovali protest, upozorila je Inicijativa, apelujući na ušesnike da se ponašaju u skladu sa vrednostima koje zastupaju

  foto: Vesna Torović

  Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ pozvala je građane na protest koji će biti organizovan sutra ispred Skupštine grada u kojoj će se, posle pauze od tri meseca, i samo dan pred potencijalno uvođenje prinudne uprave, održati sednica na kojoj će se odlučivati o vlasničkom statusu aerodroma „Konstantin Veliki“.

  Protest počinje u 9 časova.

  – Postoje indicije da će neke grupe pokušati da izazovu incidente kako bi bacile ljagu na Niš i njegove građane, i time dali povoda za diskreditaciju protesta. Nasilje ide na ruku samo vlastima, a na štetu Nišu i Nišlijama- upozorila je Inicijativa.

  Inicijativa je apelovala na „sve učesnike skupa da se ponašaju u skladu sa vrednostima koje zajednički zastupaju“.

  – Za ono što nam pripada borićemo se odlučno, ali nenasilno i dostojanstveno. Sada je potrebno da svi budemo podrška jedni drugima- navodi se u pozivu.

  Gradsko veće Niša je, na preporuku Vlade Srbije, 30. marta predložilo da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

  Odluka izazvala je građanske proteste u organizaciji Inicijative, kao i javne sumnje da država želi da preuzme upravljačku kontrolu nad Niškim aerodromom kako bi ograničila njegov razvoj zbog koncesije za beogradski aerodrom koja je data francuskoj kompaniji Vansi erport.

  Konačnu odluku o vlasničkom statusu Aerodroma donosi Skupština grada.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi