More

  Protest “U bojkot 2020“ u Beogradu: Predstojeći izbori su lažni

  • U Beogradu održan protest “ U bojkot 2020” sa koga je poručeno da su predstojeći izbori lažni
  • „Vladar“ je raspisao izbore i dan pošto je predao izbornu listu oglasio je da u Srbiji ima korona virusa, koji je ranije proglašavao najsmešnijim, rekla je univerzitetska profesorka Biljana Stojković
  • Ona je ocenila da je Srbija izbačena iz evropskog tela za kontrolu kvaliteta visokog obrazovanja zbog svega što su uradili visokom obrazovanju, lažnih diploma i zakona o visokom obrazovanju
  • Građanska aktivistkinja Aida Ćorović podsetila je da su mnoge žene u Srbiji žrtve i da nemaju mogućnost da se čuje njihov glas

  Univerzitetska profesorka Biljana Stojković izjavila je večeras, na protestu “U bojkot 2020” u Beogradu,  koji organizuje neformalna grupa “Građanski otpor”, da žele da pokažu koliko su predstojeći izbori lažni

  -„Vladar“ je raspisao izbore i dan pošto je predao izbornu listu oglasio je da u Srbiji ima korona virusa, koji je ranije proglašavao najsmešnijim-rekla je ona.

  Stojković je naglasila da je Srbija izbačena iz evropskog tela za kontrolu kvaliteta visokog obrazovanja.

  -To je logična posledica svega što su uradili visokom obrazovanju, lažnih diploma, zakona o visokom obrazovanju koji su doneli. Univerzitet je u slobodnom padu bez padobrana i tako će biti dok ne sklonimo ovu vlast-kontatovala je profesorka i dodala da je sutra 8. mart – Međunarodni dan žena, na koji treba slaviti žene borce koje su se izborile za pravo glasa žena i sva prava koje su žene dobile.

  Građanska aktivistkinja Aida Ćorović je kazala da ona koristi glas koji ima i da javno govori o problemima.

  -Mnoge žene u Srbiji su žrtve, ali nemaju mogućnost da se čuje njihov glas. Stopa nezaposlenosti žena duplo veća nego kod muškaraca, one imaju nižu platu, kao i da su mobing i seksualno maltretiranje zaposlenih žena skoro pravilo, da su penzije žena manje-rekla je Ćorović.

  One je istakla težak položaj Romkinja, žena sa invaliditetom i žena sa selom, podsetila na broj ubijenih žena u porodičnom nasilju, te naglasila da skoro 80 odsto građana Srbije smatra da je za ženu najvažnije da budu majke.

  Organizatori su poručili da je laž da je Srpska napredna stranka prva podnela listu, jer je to pre njih uradio Vladimir Perić na čijoj listi su bili „doktor Siniša Mali“, Zoran Babić kandidat za ministra za bezbednost saobraćaja, Tomislav Nikolić kandidat za ministra za zadužbinarstvo, Milutin Jelačić Jutka kandidat za ministra za rodnu ravnopravnost.

  Protest za bojkot izbora je “nastavak” protesta “1 od 5 miliona”, iz čije organizacije se povuklo istoimeno udruženje nakon što je odlučilo da izađe na predstojeće izbore. 

  Protesti “1 od 5 miliona” počeli su u novembru 2018. godine.


  Fudbalska utakmica „narod protiv mafije“

  U okviru protesta večeras je održana fudbalska utakmica„narod protiv mafije“, u Ulici kralja Milana između zgrade u kojoj je sedište Republičke izborne komisije (RIK) i zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučić.

  Kako je rečeno narod je pobedio sa dva gola, a kraj je proslavljen paljenjem baklje, dok je reprezentacija naroda poklonila „fantomku“ Vučiću, tako što su je ostavili na rampi kod Predsedništva.

  Igrači mafije imali su crne maske „fantomke“ na licima. Reprezentaciju je predstavljao sportski novinar Milojko Pantić, koji je rekao da je ovo jedinstvena utakmica u galaksiji od „kada se nebo nad Srbijom 2012. zatvorilo“, i dodao da se „svi igrači prave da su Vučić“.

  Himna „reprezenracije naroda“ bila je pesma Đorđa Balaševića „Živeti slobodno“, a himna mafije „A sad adio“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi