• I Niš će se priključuti demontracijama „ 1od 5 miliona“ svojim protestom pod parolom „ Stop teroru-za Niš bez straha“ 11. januara na Trgu kralja Milana.
  • Organizator niškog protesta Pokret mladih “Za Niš bez straha“ zahteva ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, povratak Aerodroma “Konstantin Veliki” Nišu, slobodu medija, adekvatno obeležavanje pružnih prelaza, ali i rasvetljavanje serije zapaljenih automobila.
  • Pokret mladih navodi da su “nezadovoljni načinom na koji niška vlast vodi grad, koji se ogleda I u nerasvetljenim kriminalnim slučajevima, cenzurisanim medijima i partijskom zapošljavanju”.
  • Saša Živić, iz Nove stranke, koji organizuje protest sutra u 18 časova na Trgu kralja Milana, kaže da će zajedno sa svojim studentima započeti „borbu za demokratiju, slobodu i vladavinu prava“.
foto: Vesna Torović

Protest pod parolom „Stop teroru – za Niš bez straha” biće održan 11. januara u 18 časova na Trgu kralja Milana u Nišu, kao deo masovnih beogradskih demonstracija protiv režima Aleksandra Vučića “1 od 5 miliona”.

Pokret mladih „Za Niš bez straha“, koji je organizator ovog protesta, zahteva ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, povratak Aerodroma “Konstantin Veliki” Nišu, slobodu medija, adekvatno obeležavanje pružnih prelaza, ali i rasvetljavanje serije zapaljenih automobila.

-Nezadovoljni smo  načinom na koji niška vlast vodi grad, a koji se, između ostalog, ogleda u nerasvetljenim kriminalnim slučajevima, cenzurisanim medijima I partijskom zapošljavanju. Pozivamo sve građane Niša, a pre svega mlade, koji zbog katastrofalnih rezultata ove vlasti masovno napuštaju Niš, da dođu i pokažu šta misle o ovoj vlasti i o načinu na koji ona vodi Grad – navode organizatori.

Podsetimo, zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu organizovani su prvi protesti 8.decembra u Beogradu. U međuvremenu su prerasli u šire građanske proteste. Do sada su održane četiri protestne šetnje, a u za sutra je najavljen novi protest “ 1 od 5 miliona “ u Beogradu.

Demonstranti traže smenu ministra policije Nebojše Stefanovića,  rasvetljavanja ubistva opozicionog lidera  Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, otkrivanje nalogodavaca napada na novinare i opozicionare, kao i da opozicija dobije pet minuta prostora u Dnevniku RTS-a.


U NIŠU JOŠ JEDAN PROTEST

Protest “ Stop teroru- za Niš bez straha”  nije jedini protest na koji se pozivaju građani Niša, pošto i član Gradskog odbora Nove stranke Saša Živić  organizuje protest u subotu, 5. januara na centralnom gradskom trgu.

-Ja ću lično u subotu u 18 časova da stanem ispred spomenika Oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana. Neka se pridruži ko bude želeo- poručio je  Živić, pedijatar I profesor na Medicinskom fakultetu.

On je dodao da će zajedno sa svojim studentima započeti  „borbu za demokratiju, slobodu i vladavinu prava“.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here