More

  Protest protiv „useljenja migranata“ u bolnicu u Knez Selu

  Foto: m. k

  Meštani Knez Sela protestovaće u sredu u 18 časova u krugu nekadašnje Klinike za plućne bolesti u njihovom selu “kako bi sprečili da se na tu kliniku smeste migranti”.

  Bolnica u Knez Selu, inače, zatvorena je još pre pet godina, zapuštena je i od tada nema nikakvu namenu.

  Organizator protesta Slaviša Dinić iz “Zajedno- Moramo” kaže da su nedavno dobili informaciju iz Beograda da će u tom objektu biti smešteni migranti.

  -Obećanje koje su davali zvaničnici da će tu biti starački dom nikad nije ispunjeno. Kasnije se pričalo da će tu biti kovid bolnica, ali je ona izgrađena u Kruševcu. Zgrada samo propada, a meštani često prijavljuju policiji problematična okupljanja u toku večeri. Zato se u narod uvukao opravdani strah, a dešavanja u Pirotu i Subotici govore u prilog tome – objašnjava Dinić.

  On dodaje da će meštani Knez Sela, Gornjeg Matejevca i okolnih sela doći će na protest upozorenja, na platou ispred glavnog ulaza.

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tvrdi da “matejevački Ćuta” i “reciklirani političar” obmanjuje narod.

  -Lično ću d odem da razgovaram sa žiteljima Knez Sela. Iznenađena sam maštovitošću “matejevačkog Ćute”, koji je izmislio novu priču. Nažalost, prošli put su ljudi poverovali u njegovu priču i izgubili smo investitora koji je gradu mogao da donese mnogo dobiti. Izgubili smo i radna mesta, jer je sigurno taj posao iziskivao nova radna mesta, a Grad Niš je izgubio novac od zakupa tog prostora- gradonačelnica.

  Sotirovski napominje da je taj prostor toliko neuređen, da tu niko ne bi mogao da živi, čak ni  migranti.

  -Poručujem meštanima da od te priče nema ništa. Komesarijat za izbeglice nije najavljivao bilo kakve migrante, koji bi trebalo da se usele u tu bolnicu-kaže ona.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi