More

  Protest pristalica SNS-a u Nišu zbog naslovnica NIN-a i Danasa “koje pozivaju na ubistvo Vučića”

  • Više stotina pristalica predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića išlo je u protestnu šetnju noseći velike parole “Stop krvavom scenariju” i “Đilase ne ubijaj Srbiju”, kao i letaka  sa natpisom “Stop” i iscrtanom metom
  • Na skupu nije bilo stranačkih obeležja
  • Među okupljenima su primećeni i gradski funkcioneri iz SNS-a, među kojima zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, gradski većnik Bratislav Vučković, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i drugi
  • Poverenik SNS-a za Niš Zvezdan Milovanović je kazao da protest nije organizovala ta stranka, ali naši izvori iz stranke kažu da je ona organizator
  • Na naslovnoj strani poslednjeg broja NIN-a je umanjena Tanjugova fotografija na kojoj se vidi Vučić ispred snajpera postavljenog na stolu, snimljena prilikom njegove posete osmom Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, 27. juna 2017. godine
  • Regovanje javnosti izaziva i naslovnica vikend dvobroja Danas, na kojoj je karikatura Predraga Koraksića Koraksa koja prikazuje Vučića koji se sam namešta ispred snajpera na stolu, otkopčavajući bluzu ispod koje se vidi iscrtana meta

  Više stotina pristalica predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića protestvovalo je danas u centru Niša protiv naslovnica nedeljnika NIN i dnevnog lista Danas, na kojima su Vučićeva fotografija, odnosno karikatura, koje, kako su ocenili, “pozivaju na njegovo ubistvo”.

  Okupljeni su novinarima potvrdili da protestvuju zbog povučene naslovne strane NIN-a, na kojoj je kropovana (umanjena) Tanjugova fotografija na kojoj se vidi Vučić ispred snajpera postavljenog na stolu, snimljena prilikom njegove posete osmom Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, 27. juna 2017. godine.

  foto: BIRN

  Fotografijom je ilustrovana udarna priča u tom broju o sumnji u malverzacije u valjevskom Krušiku, u koje je “umešan” i otac ministra policije Nebojše Stefanovića.

  Njihov revolt izazvala je, rekli su, i karikatura Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani vikend izdanja Danasa, na kojoj se nalazi Vučić koji se sam namešta ispred snajpera na stolu, otkopčavajući bluzu ispod koje se vidi iscrtana meta na grudima.

  foto: Danas

  Karikaturom je ilustrovan tekst u kojem se navodi da firma GIM, koja se dovodi u vezu sa ocem ministra policije, preti Danasu podizanjem tužbi ukoliko nastavi da piše o njoj i slučaju Krušik.

  Niški demonstranti su nosili velike parole “Stop krvavom scenariju” i “Đilase ne ubijaj Srbiju”, a na početku protesne šetnje podeljeni su im leci sa natpisom “Stop” i iscrtanom metom, koje su podizali uvis.

  Na skupu nije bilo stranačkih obeležja.

  Oni su prošetali od zgrade Narodnog pozorišta, pored zgrade Skupštine grada, do Tržnog centra “Kalča”, gde se protest završio.

  Među njima su primećeni i gradski funkcioneri iz SNS-a, među kojima zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, gradski većnik Bratislav Vučković, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i drugi.

  Oštre kritike na račun naslovne strane NIN-a prethodno su izrekli odbornici Skupštine grada (SG) iz redova SNS-a, kao i gradonačelnik Niša i funkcioner te stranke Darko Bulatović.

  Na poslednjoj sednici SG, održanoj prošlog petka, u kritikama naslovnice NIN-a i “onih koji stoje iza nje” prednjačio je odbornik Boban Džunić, ocenjujući da “u predsednika nišani šačica onih koji bi da se ovako obračunavaju sa političkim neistomišljenicima”, da je to “nišanjenje u srce Srbije” i da je reč o “specijalnom ratu”.

  Među najoštrijim kritičarima naslovnice bile su i dve odbornice, Dušica Davidović i Marina Dejanović, koje su ranije pripadale Demokratrskoj stranci, a danas deluju u okviru odborničke grupe SNS-a.

  Pre sednice Skupštine naslovnicu je osudio i Bulatović, koji je ocenio da ona predstavlja “poziv na ubistvo” i pozvao tužilaštvo da reaguje.


  SKUP NISU, A JESU ORGANIZOVALI NAPREDNJACI

  foto: Vanja Keser

  Mada su okupljeni tokom protesta sledili rukovodstvo niškog SNS-a na čelu sa poverenikom za Niš Zvezdanom Milovanovićem, on je negirao da je skup organizovala ova stranka.

  Prema njegovim rečima, organizator je “neka grupa sa fejbuka”, bez preciziranja o kojoj grupi je reč.

  Prema našim nezvaničnim izvorima, skup je organizovala niška SNS, koja je navodno odredila kvote za opštinske odbore, a oni organizovano zvali članstvo da “u što većem broju dođu i podrže predsednika kojem prete mediji i opozicija predvođena Draganom Đilasom”.

  Oni su kazali da da to navodno nije bila direktiva iz centrale stranke, već da su na ideju došli sami niški naprednjaci, ali “posle razgovora sa nekima iz Beograda”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi