More

  Protest „Pravda za Jovanu“ sutra ispred suda u Nišu

  • Protest „ Pravda za Jovanu“ biće održan sutra u 11 časova ispred suda u Nišu
  • Porodica nastradale Jovane P. (25) iz Vladičinog Hana poziva na protest pošto suđenje za ovu saobraćajnu nesreću dugo traje i jer je vozač M.G.(20) iz Niša pušten na kućni pritvor
  • Devojka je stradala 21. novembra prošle godine kod pijace „Krive livade“na Bulevaru Nemanjića u Nišu, kada je M.G. izazvao saobraćajnu nesreću tako što je prošao velikom brzinom kroz crveno svetlo u pijanom stanju.
  • U optužnici se navodi da je vozio 101 kilometar na čas i da je u krvi imao 1,38 promila alkohola
  Foto: m. k.

  Porodica nastradale Jovane P. (25) iz Vladičinog Hana organizuje sutra u 11 časova protest pod nazivom „Pravda za Jovanu“ ispred Palate pravde u Nišu pošto suđenje za ovu saobraćajnu nesreću dugo traje i jer je vozač M.G.(20) iz Niša pušten na kućni pritvor.

  Devojka je stradala 21. novembra prošle godine kod pijace „Krive livade“na Bulevaru Nemanjića u Nišu, kada je M.G. izazvao saobraćajnu nesreću tako što je prošao kroz crveno svetlo, vozeći u pijanom stanju. U optužnici se navodi da je vozip 101 kilometar na čas i da je u krvi imao 1,38 promila alkohola.

  Razlog za protest je što je moja sestra nastradala u novembru prošle godine, a ubica još nije osuđen. Niz prekršaja, a slučaj još nije rešen. Drugi razlog je što je posle  10 meseci u zatvorskoj jedinici u pritvoru, pre nedelju dana je Viši sud odlučio da optuženi vozač pređe u  kućni pritvor uz elektronski nadzor-naveo je brata nastradale devojke na društvenim mrežama.

  Porodica preko društvenih mreža poziva građane na protest „Pravda za Jovanu“. Ogorčeni članovi porodice i prijatelji nastradale devojke, već su iskazivali nepoverenje pošto vozač nije odmah  priveden.

  U julu ove godine počelo je suđenje za ovu nesreću, posle osam meseci od samog događaja.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi