More

  PROFESOR JOVANOVIĆ: SUMNJAM DA SU POKUŠALI DA IZGURAJU MOJ AUTOMOBIL SA PUTA JER SAM SUORGANIZATOR PROTESTA U NIŠU

  • Profesor Zoran Jovanović kaže da sumnja ga je nepoznata osoba napala jer je aktivni učesnik protesta “ 1od 5 miliona” u Nišu
  • Jovanović kaže da mu je maskirani vozač kvada sve vreme pretio, ablendovao, trubio, i pozivao ga da izađe iz kola da se obračuna sa njim
  • On je zabrinut za svoju bezbednost jer mu se sličan  incident dogodio pre nekoliko dana
  • Jovanović je oba slučaja prijavio policiji, ali nadležno tužilaštvo nije htelo da reaguje jer je ocenilo da nema elemenata za pokretanje postupka
  foto: Vesna Torović

  Profesor Filozofskog fakulteta Niškog univerziteta  Zoran Jovanović sumnja da je nepoznata osoba na kvadu pokušala da izgura njegov automobil sa puta jer je aktivni učesnik protesta “ 1 od 5 miliona” u Nišu.

  -Preksinoć sam sa suprugom išao kolima  iz svoje seoske kuće prema Nišu. Na jednom delu puta je suženje, gde svi prelazimo na levu traku. Maskirani vozač motora četvorotočkaša, odnosno kvada, koji je išao iza mene   pokušao je da me izgura sa puta-kaže Jovanović za “ Medijsku kutiju”.

  On dodaje da mu je motorista sve vreme ablendovao, trubio, pretio, podizao ruku i pesnicu, kao i da ga je pozivao da izađe iz auta.

  – Kad smo se uključili na bulevar motorom je prelazio sa jedne na drugu stranu puta. Plašio sam se da će bočno da udari u automobil sa strane gde je sedala moja supruga-priča Jovanović.

  Profesor Filozofskog fakulteta kaže da je zabrinut za svoju bezbednost jer mi se sličan incident na tom putu dogodio i pre nekoliko dana.

  -U pitanju je bio kamion,ali je isto pokušao da me izgura sa puta. Zaista ne znam ko bi meni pretio i zašto? Jedini razlog može biti da je to što sam govorio na drugom protestu “ 1 od 5miliona” u Nišu i što sam suorganizator tih protesta-ukazuje naš sagovornik.

  Jovanović  kaže da je oba slučaja prijavio policiji, ali da nije bilo nikakve reakcije jer je nadležno tužilaštvo nije htelo da reaguje.

  -Policajci su me saslušali i bili su korektni, ali su morali da prijave slučaj tužilaštvu jer nije bilo nikakve materijalne štete na kolima. Iako smo  fotografisali tablice ljudi koji su nas, u najmanju ruku, ometali u vožnji, u tužilaštvu su rekli da nema elemenata za pokretanja postupka.Čak su rekli  “što nije prešao u levu traku” i “ ajde, ništa mu nije”-priča on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi