More

  Prijava protiv predsednice SSP u Nišu jer je “organizovala” ekološki protest, koji nije imao organizatora

  . Niška policija podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednice niškog odbora Stranke slobode i pravde Jelene Milošević jer je bila „jedan od organizatora“ neprijavljenog ekološkog protesta u tom gradu.

  . U prekršajnoj prijavi policija ju je označila kao „organizatora“ protesta održanog 4. decembra jer je preko svog profila na društvenim mrežama delila poziv ekoloških organizacija za učešće na tom skupu.

  . Oni nisu imali formalnog organizatora, već su se građani okupljali kroz međusobno deljenje informacija na društvenim mrežama.

  Niška policija podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednice niškog odbora Stranke slobode i pravde Jelene Milošević jer je bila „jedan od organizatora“ neprijavljenog ekološkog protesta u tom gradu.

  U prekršajnoj prijavi policija ju je označila kao „organizatora“ protesta održanog 4. decembra jer je preko svog profila na društvenim mrežama delila poziv ekoloških organizacija za učešće na tom skupu.

  Prema navodima u prijavi, Milošević je na taj način „pozivala građane preko društvenih mreža na javno okupljanje“, a na dan okupljanja u Ulici Nikole Pašića, ispred Skupštine grada, „istom i sama prisustvovala“, a da održavanje skupa nije prijavila nadležnom organu.

  U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka navodi se da je na taj način prekršila član 22. Zakona o javnom okupljanju.

  Prema ovom zakonu, organizator skupa koji nije prijavio okupljanje kazniće se novčanom kaznom od 100.000 do 150.000 dinara.

  „Ovo je klasična odmazda, za koju se zloupotrebljavaju institucije, kako bi se zastrašili politički neistomišljenici i građani koji slobodno misle. Ekološki protesti u Nišu bili su nestranački, nisu imali organizatora, a prisustvovala sam im kao građanka, i svaki put ću uraditi isto kada se brani zemlja, voda, vazduh ili pravo“, kaže Milošević za Danas.

  Prema njenim rečima, ovakve prijave su „pokazna vežba za sve ljude kojima pada na pamet da svoja prava brane na ulici, kad to već ne mogu u institucijama“.

  „Ovakvi postupci pokazuju i da se režim plaši bunta građana“, rekla je ona.

  U Nišu su ekološki protesti održani 4. i 11. decembra.

  Oni nisu imali formalnog organizatora, već su se građani okupljali kroz međusobno deljenje informacija na društvenim mrežama.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi