More

  Prekršajnom sudu u Nišu stiglo 60 zahteva učesnika protesta i 20 policije

  • Prekršajnom sudu u Nišu stiglo 60 zahteva građana za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima od policije “ zbog kretanja po kolovozu“
  • Tom sudu je dostavljeno i 20 zahteva Policijske uprave Niš za pokretanje postupka protiv građana koji su bili organizatori neprivljenih skupova i blokada saobraćajnica
  • Od 60 zahteva, 44 su podneli građani iz Aleksinca, a 16 je stiglo od Nišlija, rekao je predsednik Prekršajnog suda Mišel Marković
  • On je dodao da su sudijama prosleđeni nalozi i da je u toku njihova provera

  Prekršajnom sudu u Nišu stiglo je 60 zahteva građana za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koje im je uručila policija zbog, kako je navedeno u tim nalozima, kretanja kolovozom tokom ekoloških protesta u suprotnosti sa Zakonom o saobraćaju.

  Predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković rekao je za Betu da je tom sudu dostavljeno i 20 zahteva Policijske uprave Niš za pokretanje prekršajnog postupka protiv građana koji su učestvovali u organizaciji skupova koji nisu bili najavljeni i zbog blokade saobraćajnica.

  -Od 60 zahteva za sudsko odlučivanje koji su nam do sada stigli, 44 su podneli stanovnici Aleksinca, a 16 je stiglo od Nišlija-izjavio je Marković.

  Prema njegovim rečima, sudijama su prosleđeni nalozi i u toku je njihova provera.

  -Ukoliko su u redu, pokreće se postupak, zovu se okrivljeni i traži se dokazi od policije. Ukoliko su nepotpuni traži se da ih policija dopuni-kazao je Marković.

  On je podsetio da za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predviđa kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.

  Među građanima Niša koji su dobili prekršajni nalog zbog kretanja po kolovozu tokom ekoloških protesta nalaze se i dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović, profesorka Ekonomskog fakulteta i funkcionerka Dveri Tamara Milenković Kerković i profesor Fakulteta zaštite na radu Slobodan Milutinović.

  Prekršajni nalozi su uručeni i predsednici niškog odbora Stranke slobode i pravde Jeleni Milošević i predsedniku Gradskog odbora Narodne stranke Đorđu Stankoviću.

  Među Aleksinčanima koji su učestvovali u ekološkim protestima ima i onih koji su dobili po dva prekršajna naloga, za oba dana protesta – 4. i 11. decembra.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi