More

  Predsednikovi izbori

  Predsednik Čudne zemlje je odlučio je da na izborima dobije 101 odsto glasova birača.

  – Mora 101 odsto. Sve ispod toga mi je malo. Sve ispod toga je loše. Ako bude manje, svi će snositi odgovornost- galamio je Predsednik- inače još čudniji od Čudne zemlje, svojim sledbenicima, koji su mu frenetično apludirali.

  Nešto oko tih procenata im je bilo čudno, bili su i prepadnuti, ali su aplaudirali, zlu ne trebalo.

  – Biće 101 odsto, Gospodaru- govorio je njihov aplauz.

  U Predsednikov Izborni plan potom je upregnut novac naroda iz državne riznice, žuti i ružičasti mediji, lažna opozicija, vojne i državne službe bezbednosti, prisluškivanja, ucene, pritisci, preteći crni džipovi, kriminalci i lopovluk.

  Mali čovek je, osim pritiscima i ucenama, kupovan i nuđenjem kore hleba i sitnih povlastica.

  Bombardovan je, takođe, histeričnom agitacijom u korist Predsednika na žutim i ružičastim medijima, koji su lagali, manipulisali ili prećutkivali ono što ne odgovara Predsedniku i njegovom Izbornom planu.

  – Predsednik je jedini pravi vladalac, on je svemoguć, on ne spava i ne jede kako bi narodu bilo bolje. Od njega nema većeg i nikada ga nije bilo. Njegovi uspesi su istorijski. A njegovi protivnici su lopovi, kriminalci, tajkuni, narkomani i ništice. Oni su vas opljačkali i zbog njih loše živite- vrištali su iz dana u dan, izbezumljeno i pomahnitalo, ovakvi mediji.

  Malom čoveku je na kraju zaprećeno da bi moglo da mu se dogodi nešto lose u životu ako ne dokaže da je svoj glas na izborima dao Predsedikovoj stranci ili ne ubedi sebi bliske ljude da za Predsednikovu stranku glasaju.

  – Vodite računa šta radite, treba vam posao, imate decu koja treba da završe škole i da se zaposle, treba da završite razne poslove, treba da živite ovde…- predočeno im je u Predsednikovoj, jako masovnoj stranci.

  Opozicija, pritom, Malom čoveku nije nudila ništa opipljivo, ni dobro ni loše. A i bila je slaba, razjedinjena, iskomadana, anatemisana. Ni deo opozicije koji je zagovarao bojkot izbora nije umeo da bude istrajan u tome.

  Mali čovek je zbog svega što ga je snašlo postajao sve manji.

  I tako malen masovno je izašao na Predsednikove izbore.

  I tako mali masovno je glasao za Predsednika.

  Možda i zato što je sve, izuzev Predsednika, u Čudnoj zemlji bilo prepolovljeno, minimizirano, smrvljeno i devastirasno, Predsednik je na izborima dobio 101 odsto.

  Čudna zemlja je to.

  (Autorka je novinarka dnevnog lista Danas)

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi