More

  Predsednik Srbije ocenio da “zdravstveni sistem Srbije pokazao veliku žilavost i napreduje svakog dana”

  • Aleksandar Vučić rekao je danas u Nišu da je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da je Srbija na četvrtom mestu na svetu po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika samo zbog toga što u poslednjih sedam dana ima veliki broj pozitivnih, ali da ona proporcijalno ima manji broj mrtvih od drugih
  • On je kazao da je Srbija “pokazala neverovatan napredak u oblasti zdravstvenih usluga” i da “veruje  da ćemo moći da kažemo da su naši zdravstveni radnici radili bolje od svih na našem kontinentu”
  • On je ocenio da  je “u izgradnji bolnica od Srbije bila bolja samo Kina” i upitao “da li ste čuli da nemamo dovoljno lekova, maski, skafandera, respiratora” ili da “imamo prazne rafove u prodavnicima, kao što ima Belgija”
  • Neki u koroni vide političku šansu, a mi u koroni vidimo neprijatelja i borimo se svom snagom, rekao je predsednik Srbije

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Nišu da je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da je Srbija na četvrtom mestu na svetu po broju zaraženih “zbog toga u poslednjih sedam dana ima veliki broj pozitivnih”, ali je ocenio da ona “ima proporcijalno manji broj mrtvih od drugih” i da njen zdravstveni sistem “napreduje svakoga dana”.

  – Mi u poslednjih sedam dana imamo veliki porast zaraženih, ali epidemija ima ciklično kretanje, i to nije bilo tako od marta, kada je sve krenulo. Mi i dalje imamo proporcijalno manji broj mrtvih od drugih, upravo zbog masovnog testiranja, u  koji država ulaže ogroman novac, kako bi se na pravi način borila protiv korona virusa i sačuvala ljudske živote- rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše najnoviji izveštaj SZO u kojem je Srbija na četvrtom mestu u svetu po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika.

  On je kazao da Srbija proporcijalno broju stanovnika “ima manji broj umrlih” od država u okruženju- Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske i Rumunije, ali i drugih zemlja u Evropi.

  – Danas je težak dan, posebno po broju mrtvih, ali moramo da se borimo. Verujem da ćemo se izboriti i da ćemo moći da kažemo da su naši zdravstveni radnici radili bolje od svih na našem kontinentu- rekao je.

  On je kazao da je Srbija “pokazala neverovatan napredak u oblasti zdravstvenih usluga”, a da je “naš zdravstveni sistem pokazao veliku žilavost”.

  – Neki u koroni vide političku šansu, a mi u koroni vidimo neprijatelja i borimo se svom snagom. Ponosan sam na lekare i druge ljude koji se snažno bore, imamo ogroman broj junaka koji to čine, dirljivo je koliko ih se dobrovoljni prijavilo za rad u bolnici u Batajnici ili novoj bolnici u Kruševcu- rekao je on.

  Vučić je ocenio da  je “u izgradnji bolnica od Srbije bila bolja samo Kina” i upitao “da li ste čuli da nemamo dovoljno lekova, maski, skafandera, respiratora” ili da “imamo prazne rafove u prodavnicima, kao što ima Belgija”.

  – Sada se borimo za vakcine i gledaćemo da budemo među prvima koji će da kupe vakciju- kazao je.

  On je kazao da “nije bezgrešan, ali da za razliku od drugih mnoge stvari prizna i izvini se”.

  Na novinarsko pitanje da prokomentariše izjavu anesteziologa i predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića da je zdravstevni sistem u Srbiji pukao, Vučić je odgovorio da bi “da nije predsednik Republike bio brutalan”.

  – Sramota. Zdravstveni sistem je u teškoj situaciji, jer se epidemija ozbiljno komplikuje, ali napreduje svakog dana, rađa heroje i junake, pomaže pacijentima i spašava živote- zaključio je on.

  Vučić je danas u niškoj kasarni “Mija Stanimirović” prisustvovao prikazu naoružanja koje je Rusija donirala Srbiji. 


  Andrej Vučić “nema zemlju, stanove, pekare, restorane…”

  Ne napadam političke protivnike pred predstavnicima drugih država, a obično ih i ne napadam, već samo odgovaram na pitanja koja mi se postave. Biće vremena da nadležni organi u vezi sa tim rade svoj posao. Ali, hoću da odgovorim u vezi optužbama na račun moje porodice. Ja sam još pre mesec dana pozvao one koji optužuju moj brata (Andreja Vučića) da nađu bar jedan ar zemlje, stanove, pekare, restorane… koje on poseduje, ali se niko nije javio. I neće ih naći, jer ne postoje, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje vezano za navodnu imovinu brata Dragana Đilasa.


  “Šezdeset odsto ovogodišnjih investicija na Balkanu stiže u Srbiju”

  Vučić nije negirao informacije da kompanija “Tenis” ipak neće doći u Srbiju.

  – Ili je investitor imao problem, ili smo ga imali mi, ili oni ili mi nismo uradili nešto što je trebalo. To je borba na dnevnom nivou. Ali, takve kritike iznose tajkunski tabloidi koji su tvrdili da bi dolazak “Tenisa” uništio privredu u Srbiji- rekao je.

  On je dodao da očekuje da “ove godine 60 odsto stranih investicija na Balkanu dođe u Srbiju”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi