More

  Predsednik NUNS-a: Mnogi su novinari pogazili novinarsku profesiju ali još ima slobodnih koji je čuvaju

  • Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić kazao je večeras u Beogradu na 56. protestu “ 1 od 5 miliona” da još ima slobodnih novinara koji čuvaju plamen slobodnog izražavanja
  • On je ocenio da mnogi novinari šire mržnju i laž, i da će oni, kad aktulna vlast ode, morati da objasne zašto su lagali i bili propagandisti
  • Bodrožić je kazao da će direktori i urednici RTS-a morati da objasne kako su svestrano obaveštavali o požarima u Australiji, a skrivali požar koji je progutao požar kuću kolege Milana Jovanovića u Vrčinu
  • Valentina Reković, jedna od organizatorki protesta, poručila je da se protesti nastavljaju i naredne godine “sve dok ne oslobode svakog čoveka u Srbiji”
  foto: Twitter nalog „1 od 5 miliona“

  Novinar Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), rekao je na večerašnjem 56. protestu “1 od 5 miliona“ u Beograd  da su “mnogi novinari pogazili novinarsku profesiju i stavili se u službu propagande vlasti, ali da ipak još ima slobodnih novinara koji čuvaju plamen slobodnog izražavanja isto kao što to čine učesnici protesta u borbi za osnovna ljudska prava svih građana“. 

  -Čestitam vama građanima što čuvate plamen slobode uprkos zastrašivanju u čemu učestvuju i mnogi novinari šireći mržnju i laži. To rade sve televizije sa nacionalnom frekvencijom i skoro sve lokalne TV stanice kao i brojni pisani mediji-kazao je Bodrožić.

  On je naglasio da će takvi novinari, kada aktuelna vlast ode, morati da objasne zašto su lagali i bili propagandisti.

  -Verujem da će uskoro svanuti dan kada će plaćeni propagandisti morati da objasne građanima zašto informišući ih o izgrađenim putevima nisu govorili da je svaki kilometar preplaćen, jer nema javnih tendera i konkursa i zašto su ih obasipali informacijama o radnim mestima, a nisu iznosili činjenice da su najmanje plaćeni i da se subvencije koriste da bi se radnicima isplaćivali te bedne plate-rekao je Bodrožić. 

  On je dodao da će takvi novinari uskoro morati da objasne zašto kada su pisali o pobedama SNS-a na izborima, nisu obaveštavali građane i o nepoštenom izbornom procesu, kupovini glasova i zloupotrebama državnih resursa u partijske svrhe. 

  -Direktori i urednici RTS-a takozvanog javnog servisa, koji svi građani plaćaju, će morati da objasne kako su svestrano obaveštavali o požarima u Australiji, a skrivali požar koji je progutao požar kuću kolege Milana Jovanovića u Vrčinu. Kako su mogli da informišu javnost o protestima u Parizu, ali ne i u Beogradu, o uzbunjivaču Asanžu i Snoudenu, a ne i o uzbunjivačju Obradoviću iz Krušika-kazao je predsednik NUNS-a.

  Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ podsetili su da su tokom ovogodišnjeg „zajedničkog koračanja“ postigli više pobeda, uključujući oslobađanje iz kućnog pritvora uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića.

  foto: Twitter nalog „1 od 5 miliona“

  Protest je bio posvećen slobodi izražavanja, a završen je tako što su vrata RTS-a bila prekrivena nalepnicama sa nazivima brojnih afera uz natpis „Pa šta“. Na nalepnicama su ispisane afere „Jovanjica“, „Krušik“, „Kocke u Beogradu“, „Oliver Ivanović“, „Marija Lukić“, „Milan Jovanović“.

  -Vučić je rekao ‘Pa šta’ kada je ministar policije Nebojša Stefanović slagao u aferi Krušik. Učesnicima protesta nije „pa šta“ ni za jednu aferu-rekla je jedna od organizatorki protesta studentkinja Valentina Reković.

  Ona je poručila da se protesti nastavljaju i naredne godine, odnosno da će maraton će trajati dok ne oslobode svakog čoveka u Srbiji.

  Reković je pozvala građane na novi protest u subotu, 4. januara.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi