More

  POVERENIK POKRENUO POSTUPAK NADZORA U MUP-U ZBOG OBJAVLJIVANJA BIOMETRIJSKE FOTOGRAFIJE NA TVITERU

  • Pokrenut nadzor u MUP-u jer je na društvenoj mreži Tviter objavljena biometrijska fotografija Marka Dragoslavića iz Beograda,zbog sumnje da je prekršen Zakon o zaštiti ličnih podataka.
  • Fotografiju iz lične karte Dragoslavića načinjenu u MUP-u, na Tviteru je objavio korisnik ove socijalne mreže čiji nalog izgleda kao „bot” profil uz komentar “ evo je ona dežurna budala opozicije, Operativac iz Zemuna”.
  • Ovakva fotografija se slika u MUP-u. Čak nije ni skenirana, pa stavljena na Tviter, nego je direktno izvučena iz sistema sa namerom da se razotkije ko stoji iza anonimnog profila Operativac iz Zemuna, koji uglavnom kritikuje poteze vlasti-napisao je Dragoslavić na Tviteru.
  • Nadzor je pokrenut i u Kliničko bolničkom centru(KBC) “Zvezdara” jer je list “Informer”novembra prošle godine objavio  zdravstvene podatke Marka Dragoslavića nakon  incidenta koji je imao sa direktorom ove bolnice Petrom Svorcan.

  foto: Vesna Torović

  Služba Poverenika za slobodan pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenula je postupak nadzora u Ministarstvu unutrašnjih poslova(MUP) zbog objavljivanja biometrijske fotografije Marka Dragoslavića iz Beograda na društvenoj mreži Tviter, zbog sumnje da je na taj način prekršen Zakon o zaštiti ličnih podataka.

  Inače, fotografiju iz lične karte Dragoslavića načinjenu u MUP-u, na Tviteru je objavio korisnik ove socijalne mreže čiji nalog izgleda kao „bot” profil – stranački angažovani profil koji širi propagandu po mrežama i napada opoziciju.

  -Evo je ona dežurna budala opozicije, Operativac iz Zemuna- glasio je tvit objavljen uz sliku.

  Dragosavljević je slučaj prijavio MUP-u i podneo žalbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću zbog zloupotrebe njegovih ličnih podataka.

  – Služba Poverenika je i pre prijema vaše predstavke pokrenula nadzor nad sprovođenjem Zakona o zaštiti ličnih podataka od strane MUP-a- navodi se odgovoru Dragoslaviću.

  -Ovakva fotografija se slika u MUP-u. Čak nije ni skenirana, pa stavljena na Tviter, nego je direktno izvučena iz sistema-napisao je  Dragoslavić na ovoj društvenoj mreži.

  On je precizirao da mu dokumenta nikada nisu ukradena, te da nije bilo druge mogućnosti da neko dođe do fotografije iz njegove lične karte.

  On dodaje da je namera objavljivanja fotografije bila je da se razotkrije da on stoji iza anonimnog profila, poznatog na tviteru kao Operativac iz Zemuna na kome se uglavnom kritikuju potezi vlasti

  Inače, ovo je još jedan slučaj curenja podataka o ličnosti – nakon slučaja Igora Jurića i Violete Cvetković iz Kragujevca, pojavila se sumnja o službenoj zloupotrebi poverljivih podataka  Dragoslavića čija je fotografija iz lične karte osvanula na društvenim mrežama.


  ZBOG DRAGOSLAVIĆA NADZOR I U KLINIČKO BOLNIČKOM CENTRU “ ZVEZDARA”

  Služba Poverenika za slobodan pristup informacijama od javnog značaja pokrenula je postupak nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti ličnih podataka i u Kliničko bolničkom centru(KBC) “Zvezdara” jer je list “Informer”novembra prošle godine objavio  zdravstvene podatke Marka Dragoslavića nakon  incidenta koji je imao sa direktorom ove bolnice Petrom Svorcan.

  Tada je u ovim dnevnim novinama objavljeno „svedočenje“ anonimnog lekara KBC Zvezdara da Dragoslavić „ima dijagnozu“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi