More

  POVERENIK NIŠKIH NAPREDNJAKA NEGIRA DA PUTINA MORA DA DOČEKA 3.000 NIŠLIJA, ALI PRIZNAJE DA ĆE SNS POMOĆI SVIMA DA ODU U BEOGRAD

  • Zvezdan Milovanović, poverenik niških naprednjaka negira da na doček predsednika Rusije Vladimira Putina moraju da dovedu 3.000 članova iz Niša, ali dodaje da će SNS pomoći svima da organizovano odu da ga dočekaju u Beogradu 17.janurara.
  • SNS priprema kontramiting tog dana, prema nezvaničnim tvrdnjama više izvora s političke scene Srbije, a ne doček ruskom predsedniku.
  • Opštinskim odborima SNS širom naše države iz centrale stranke poslate su „kvote“, pa je niškim naprednjacima naređeno da u glavni grad na taj skup dovedu oko 3.000 ljudi, a kragujevačkim 2.500-navodi “ Danas”.
  • Ne znam da li naređeno iz centrale SNS, ali je nama u opštinskom odboru u Nišu “preporučeno” da idemo na doček Putinu, kaže jedan od niških naprednjaka.

  foto: Savez za Srbiju

  Poverenik niškog Gradskog odbora Srpske napredne stranke(SNS), Zvezdan Milovanović tvrdi da nije tačna informacija da je iz centrale te stranke stiglo naređenje da iz Niša moraju dovedu 3.000 pristalica na doček predsedniku Rusije Vladimiru Putinu 17.januara u Beogradu.

  -Ne, nismo dobili nikakvu preporuku da moramo da dovodimo bilo koga  u Beograd. Ali naša stranka će pomoći da se organizuje odlazak svim ljudima koji žele da dočekaju Putina u Beogradu-kaže Milovanović za “ Medijsku kutiju”.

  SNS uveliko priprema miting koji će se održati na dan posete ruskog predsednika, kako nezvanično tvrdi više izvora s političke scene Srbije.

  – Opštinskim odborima SNS širom naše države iz centrale stranke poslate su „kvote“, pa je, recimo, niškim naprednjacima naređeno da u glavni grad na taj skup dovedu oko 3.000 ljudi, a kragujevačkim 2.500.Planirano je da miting bude održan na platou ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, a da kolona do Hrama krene od Trga republike. Očekuje se dolazak oko 1.000 autobusa iz mnogih delova Srbije-navodi dnevni list “ Danas”.

  Izvori tog lista naglašavaju da glavni cilj organizovanja mitinga nije iskazivanje gostoprimstva ruskom predsedniku, već namera predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića da „zada kontraudar opoziciji.

  –  Pošto je opozicija najavila da će održati demonstracije dan ranije, 16. januara, na godišnjicu ubistva jednog od lidera Srba na Kosovu Olivera Ivanovića, kao i da se nastavljaju opozicioni protesti subotom u Beogradu i još nekim gradovima, Vučić želi da pokaže snagu naprednjaka. To je nekada radio  pokojni predsednik Srbije i Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, koji je organizovao kontramiting u Beogradu decembra 1996. tokom studentskih demonstracije-tvrde dobro upućeni u domaću političku scenu.

  Pojedini izvori tvrde i da je „gotovo sigurno“ da će Putin i Vučić tokom boravka predsednika Rusije u Srbiji zajedno obići sremsko selo Banstol, čiji meštani grade crkvu u narodu poznatu kao „Putinova crkva“. U tom slučaju  ako poseta dvojice predsednika bude sprovedena u delo, njih u Banstolu ne bi dočekali naprednjaci iz cele Srbije, „već predstavnici vojvođanskih odbora SNS“.

  Izvori navode da će autobusi biti parkirani kod od Sava centra,pa će odatle kolone da krenu ka centru Beograda, kako bi u potpunosti ispunile Brankov most, sve to bi se snimalo dronovima, za kasniju upotrebu u marketinške svrhe.


  NIŠKIM NAPREDNJACIMA “PREPORUČENO” DA DOČEKAJU RUSKOG PREDSEDNIKA

  Izvor iz SNS u Nišu kaže da ne zna da li je stiglo naređenje iz centrale te stranke da moraju da idu u Beograd, ali dodaje da im je “preporučeno” da odu na doček Putinu.

  -U toku je pravljenje spiskova  u našem opštinskom odboru. Pošto je hladno i veliki je sneg nije neki veliki odziv članova koji žele da idu u Beograd-kaže jedan od niških naprednjaka,koji je izrazio želju da ostane anoniman.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi