• Zvezdan Milovanović, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke(SNS) i vlasnik  TV “Kopernikus” postao je novi vlasnik Hotela “Srbija”u Niškoj Banji
  • On nije želeo da saopšti podatak koliko je hotel plaćen dosadašnjem vlasniku, niškom preduzeću „Delta Matik Promenade“
  • Veći deo je plaćen za otkup hipotekarnih potrazivanja nad objektom tako da su pregovori delom i poslovna tajna, kazao je Milovanović
  • “ Srbija”, koja je nalazi u strogom centru Niške Banje, godinama propada, pošto decenijama nije ulagano u renoviranje tog hotela, koji je bio u vlasništvu “ Srbijeturista” i “ Delta matika”
  • Zvezdan Milovanović je brat blizanac Srđana Milovanovića, koji je prodao Telekomu kablovski operater “ Kopernikus” za 195 miliona dinara, a nakon toga kupio TV Prava i O2
foto: Facebook profil

Zvezdan Milovanović, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke(SNS) i vlasnik  TV “Kopernikus”  postao je novi vlasnik Hotela “Srbija”u Niškoj Banji.

-Nisam ja lično kupio, nego  kompanija „Tvinel“, a ja sam samo jedan od vlasnika. Inače, ta kompanije je osnovana 1993. godine i jedna je od najstarijih u sistemu „Kopernikus“-rekao je Milovanović za “ Medijsku kutiju”.

On nije želeo da saopšti podatak koliko je hotel plaćen dosadašnjem vlasniku, niškom preduzeću „Delta Matik Promenade“.

-Veći deo je plaćen za otkup hipotekarnih potrazivanja nad objektom tako da su pregovori delom i poslovna tajna. Želimo da se nakon više od 10 godina vrati stari sjaj nekada najlepšem objekatu u strogom centru Niške Banje -rekao je funkcioner SNS.

Hotel “ Srbija” je do 2003. bio u vlasništvu „Srbijaturista“, a iste godine američki biznismen poreklom iz Niša Srba Ilić je kupio firmu, pa je postao je vlasnik “ Srbije” i svih hotela u Niškoj Banji.

Ilić je vrlo odustao od ulaganja u hotele, pa su propadali, da bi 2005. godine  “Srbiju” kupila niška kompanija “Delta Matik”.

Međutim, ni ova firma nije htela da ulaže u renoviranje hotela koji je nastavljao da propada, tako da je postao prava ruina, iako se nalazi u samom centru Niške Banje.

Zvezdan Milovanović,  inače je brat blizanac, Srđana Milovanovića koji je Telekomu prodao kablovski operater “ Kopernikus” za 195 miliona evra. Stručnu javnost je to veoma  iznenadilo, s obzirom da je, kako tvrde, tržišna vrednost tog kablovskog operatera  znatno manja.

Milovanović je nakon toga početkom decembra prošle godine kupio TV Prva i O2, ali su posle toga počele spekulacije da je pozadina transakcije u stvari namera Telekoma, odnosno države, da kupi te dve televizije i time direktno utiče na uređivačku politiku.

O Srđanu Milovanoviću u javnosti se čulo kad  pre dve i po godine ranjen biznismen Predrag Ranković Peconi u hotelu „Prag“. Peconi je upucan za stolom za kojim je sedeo i Milovanović, a mediji su pisali da je razlog okupljanja društva upravo bila proslava zbog Milovanovićeve kupovine hotela „Prag“.


MILOVANOVIĆ: BIĆE HOTEL KOJI ĆE ULEPŠATI NIŠKU BANJU

Zvezdan Milovanović kazao je da će Hotel “ Srbija” biti renoviran i da će biti dostojan Niške Banje.

-Ne mogu u ovom trenutku da kažem da li će “ Srbija” biti hotel sa pet zvezdica. Ono što sigurno znam je da će biti renoviran i da će svojim izgledom ulepšavati Nišku Banju-rekao je on.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here