More

  POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE ALEKSIĆ:VUČIĆ SVOJIM POTEZIMA OD 2013. GODINE KORAK PO KORAK VODI KA NEZAVISNOSTI KOSOVA

  • Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da je “predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas najveći zagovornik nezavisnosti Kosova I Metohije”.
  • Iznenađen sam odličnim odzivom Nišlija za potpisivanje  peticije protiv davanja stolice Kosovu u Ujedinjenim nacijama I to nam daje znak da građani Srbije znaju šta je nacionalni interes naše zemlje, rekao je Aleksić.
  • Narodna stranka pokrenula je potpisivanje ove peticije u Beogradu, Novom Sadu I Nišu, ali je najavila da će uskoro biti organizovano prikupljanje potpisa širom Srbije.
  • Ukoliko bude stavljen potpis na sporazum koji podrazumeva stolicu u UN to će za efekat imati kompletiranje državnog projekta nezavisnosti Kosova, a to se može dogoditi samo uz potpis Srbije-upozorio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.
  • Jeremić je konstatovao da je “ jedino Vučiću u interesu da pregovara o statusu Kosova jer ukoliko stavi svoj potpis na člantvo Kosova u UN, moći će da vlada još četiri godine uz podršku iz inostranstva.

  foto: Vesna Torović

  Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas u Nišu da “predsednik Srbije Aleksandar Vučić od 2013. godine svojim potezima korak po korak vodi ka nezavisnosti Kosova”.

  -Vučić je danas najveći zagovornik potpune nezavisnosti Kosova I Metohije. On samo u  medijima koje kontroliše spinuje da postoji mogućnost podele Kosova-ocenio je Aleksić na prikupljanju potpisa protiv kosovskog članstva u Ujedinjenim nacijama(UN).

  Potpredsednik Narodne stranke je dodao da je iznenađen odličnim odzivom građana Niša za potpisivanje  peticije.

  -To nam je jasan znak da su građani Srbije protiv članstva Kosova u UN jer su svesni da je nacionalni interes naše zemlje da sačuvamo teritoriju Kosova I Metohije-rekao je on.

  Narodna stranka pokrenula je potpisivanje ove peticije u Beogradu, Novom Sadu I Nišu, ali je najavila da će uskoro biti organizovano prikupljanje potpisa širom Srbije.

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas novinarima  u Beogradu da  “članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama nije neophodno da bi se sačuvao mir i stabilnost u region”.

  – Ukoliko bude stavljen potpis na sporazum koji podrazumeva stolicu u UN to će za efekat imati kompletiranje državnog projekta nezavisnosti Kosova, a to se može dogoditi samo uz potpis Srbije-upozorio je Jeremić.

  On je dodao da se Narodna stranka zalaže za pregovore u kojima bi se došlo do kompromisnog rešenja koje ne bi podrazumevalo trajno odricanje Srbije od te teritorije.

  -Jedini kojem je u interesu, sa srpske strane, da pregovara o statusu je Aleksandar Vučić zbog toga što, ukoliko stavi svoj potpis na kosovsko članstvo u UN, dobiće podršku da još četiri godine vlada onako kako je vladao do sada, i to podršku spolja, ne od građana- zaključio je Jeremić.

  On je pozvao predsednika  Vučić  da potpiše ovu  peticiju ukoliko se protivivi davanju stolice Kosovu u UN.

  Predsednik Srbije ranije je izjavio da svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno, ali da će on učiniti sve da „vrati šta se može“.

  -Svi Srbi znaju da su izgubili Kosovo, ali ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da vratim šta se može, pa da to na kraju ne ispadne kao potpuni poraz ili potpuni gubitak- rekao je Vučić za zagrebački Globus.

  Vučić je rekao novinarima  da je “predstavnike Srba sa KIM upozorio  da Beograd  za Kosovo nema nijedno rešenje na vidiku”.

  -Rekao sam im da je bila optimistična moja izjava da će ako ne dođe do razgraničenja sa Albancima za 40 godina Srbija morati da brani Vranje.Doći ćemo u tu situaciju za 20 godina-kazao je Vučić novinarima

  Neki mediji su ocenili da je “Vučić nesvesno otkrio svoje rešenje za Kosovo jer je pretnjom odgovorio na apel vladike Teodosija protiv podele I razgraničenja na Kosovu I Metohiji”.

  -Nećete etničke granice? Nećete razgraničenje sa Albancima? Pa nema problema, kažite ljudima da se spremimo onda za Vranje, za jedno 40-50 godina-poručio je Vučić.

  On je upozorio da Srbi neće etničke granice, a “zato hoće da nam kosovska država, nepostojeća albanska država na Kosovu isplati 650.000 evra za našu crkvu“.


  OMLADINCI SNS IZVELI KONTRA AKCIJU NA SKUPLJANJE POTPISA PROTIV PREDAJE KOSOVA

  Omladinci Srpske napredne stranke zatražili su na kontra akciji u centru Niša da Vuk Jeremić dobije 200.000 evra od katarske ambasade, ulicu u Njujorku i da se legalizuje pranje novca preko konsultantskih firmi.

  Desetak članova  SNS pevalo je “ Vuče, Vuče bubo lenja” I nosili su Vučićeve fotografije na performansu koji su izveli nedaleko od mesta gde Jeremićeva Narodna stranka skuplja potpise protiv predaje Kosova.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi