More

  POTPREDSEDNIK JEDINSTVENE SRBIJE: SUMNJAMO DA SU NAPREDNJACI “KUPILI” NAŠE ODBORNIKE U NIŠU

  • Iako ne znam tačno zašto je pet funkcionera Jedinstvene Srbije u Nišu prešlo u SNS, sumnjam da su poklekli pod snagom novca, rekao je potpredsednik Jedinstvene Srbije(JS) Vojislav Vujić
  • U redove niških naprednjaka prešlo je pet odbornika JS, tako da ova partija više nema samostalnu odborničku grupu u Skupštini grada Niša
  • Vujić tvrdi da Jedinstvena Srbija i dalje ima 3.500 članova u Nišu i da je nije tačno da ta partija više ne postoji u niškom kraju
  • On je pozvao petoro odbornika koji su prešli u SNS da vrate mandate jer su “ušli u Skupštinu grada Niša zahvaljujući snazi Jedinstvene Srbije i imenu njenog predsednika”
  • Čelnici JS i SNS potvrdili da koalicija ove dva stranke na centralnom nivou nije narušena i da će nastaviti da sarađuju.

  foto; sajt JS

  Potpredsednik Jedinstvene Srbije (JS) Vojislav Vujić  kazao je da ne zna tačne razloge zašto su  funkcioneri JS u Nišu odlučili da ” prelete “ kod naprednjaka, ali da postoji velika sumnja da su “kupljeni”.

  Pet odbornika JS prešlo je prošlog utorka u SNS, tako da je Jedinstvena Srbija izgubila samostalnu odborničku grupu u Skupštini grada Niša.

  –  I u ovom  slučaju u Nišu za tu šačica domaćih izdajnika možemo da sumnjamo da su poklekli pod snagom novca. Ali ti ljudi su iskorišćeni za jednokratnu upotrebu-ocenio je Vujić.

  Potpredsednik JS je naglasio da u poslednje vreme “druge političke stranke smišljeno pokušavaju da kupe njihove funkcionere i članove s namerom da spreče rast popularnosti te stranke i njenog predsednika Dragana Markovića Palme.”

  Rukovodstvo JS navodi  da ova partija i te kako postoji u Nišu i da “ima više od 3.500 članova”, istovremeno odbacujući  tvrdnje bivšeg potpredsednika JS i predsednika Okružnog odbora u Nišu Nikole Ilića da JS više ne postoji na niškom području.

  -Otišlo je svega petoro ljudi. Oni su u “miraz” hteli da ponesu 3.500 članova Jedinstvene Srbije u Nišu, ali ni delić te cifre nisu zakačili. Hteli su da se udaju sa lažnim mirazom i verovatno će morati da objasne “mladoženjama” šta se desilo-rekao je on.

  Vujić je pozvao petoro odbornika koji su prešli u SNS da vrate mandate jer su “ušli u Skupštinu grada Niša zahvaljujući snazi Jedinstvene Srbije i imenu njenog predsednika”.

  On je dodao da će članovi te stranke u centralnoj vlasti “nastaviti da obavljaju” poslove na koje su postavljeni sa koalicionim partnerom SNS.

  Na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke u Nišu održanoj 13. novembra saopšteno je da su toj stranci pristupili članovi i funkcioneri Okružnog odbora Jedinstvene Srbije (JS), kao i petoro odbornika te stranke u Skupštini.

  Skupština grada Niša ima 61 odbornika, a posle pristupanja Jedinstvene Srbije odbornička grupa SNS imaće 26 odbornika. Vladajuću većinu u Nišu čine još i SPS i SRS.


  JEDINSTVENA SRBIJA I SNS NASTAVLJAJU SARADNJU NA CENTRALNOM NIVOU

  Član Predsedništva SNS Zoran Perišić je rekao da je” prelazak članova i funkcionera Jedinstvene Srbije u SNS  potez lokalne politike i nema nikakve veze sa onim što se dešava u Republici”..

  -Jedinstvena Srbija i SNS su u Nišu na poslednjim izborima bile na istoj izbornoj listi, a potom je JS formirala s Ruskom strankom odborničku grupu sa pet odbornika-rekao je Perišić.

  On je dodao da nema nikakvog „prekomponovanja“ vlasti i da ostaju na snazi svi sporazumi koje SNS ima sa JS.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi