More

  POTPISIVANJE SPORAZUMA SA NARODOM NA PROTESTU “ 1 OD 5 MILIONA” U BEOGRADU

  • Građani potpisivali Sporazum sa narodom, koji su sačinili predstavnici opozicije, na inicijativu Saveza za Srbiju
  • Na protestu “ 1 od 5 miliona” deljeni su delili primerci ovog dokumenta sa objašnjenjem na šta se opozicija obavezuje u slučaju dolaska na vlast
  • Advokat Božo Prelević u ime građana zatražio da vlast poštuje sopstveni Ustav, zakone i prihvaćene konvencije koji garantuju pravo na pravovremene informacije, nezavistan sud, demokratske institucije, fer izbore.
  • Vučić misli da ćemo se umoriti i da ćemo posustati, ali on je zaboravio da je nama kondicioni trener bio Slobodan Milošević.

  Na 11. protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu građanima je ponuđeno da potpišu Sporazum sa narodom, koji su sačinili predstavnici većine opozicionih stranaka na inicijativu Saveza za Srbiju. 

  Na protestu su se delili primerci ovog dokumenta sa objašnjenjem na šta se opozicija obavezuje u slučaju dolaska na vlast, a građani su mogli da ih potpisuju i ubace u kutije

  Novinar  Srđan Škoro podsetio je da su građani 19. januara tražili da opozicija predloži kako će biti kontrolisani i smenjeni, ako dođu na vlast i kako će izgraditi sistem, a da je opozicija dala Sporazum sa narodom.

  -Ovaj sporazum je potpisala opozicija, danas je na nas red- rekao je Škoro i najavio da će se kutije za potpisani sporazum nalaziti i večeras ispred Skupštine Srbije.

  Advokat Božo Prelević u ime građana zatražio da vlast poštuje sopstveni Ustav, zakone i prihvaćene konvencije koji garantuju pravo na pravovremene informacije, nezavistan sud, demokratske institucije, fer izbore.

  -Ne smemo i nećemo odustati od borbe za normalnu Srbiju. Misli (Aleksandar) Vučić da ćemo se umoriti, da ćemo posustati. On je zaboravio da je nama kondicioni trener bio Slobodan Milošević. Građanski protesti daju rezultate, protestuje se u 60 gradova Srbije-kazao je on.

  Prelević je precizirao da “Srbiju bude Sporazum sa narodom, napuštanje parlamenta i odluka da se ne ide na izbore”.

  Predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović rekao je da u unutrašnjosti Srbije u kuće ljudi ulaze nabildovani, tetovirani kriminalci i pitaju ih za koga ćete da glasate.

  -Dok jedan od nas nije bezbedan, niko nije bezbedan. Građani ne žele da u Srbiji bilo ko bude proganjan zbog sopstvenog mišljenja-istakao je Manojlović.

  Večerašnji protest je završen je ispred Doma Narodne skupštine, gde su upaljene baklje i razvijen veliki transparent „Počelo je“,„Jedan od pet miliona“ i „Sloboda = istina“. Tu su  postavljene kutije za potpisivanje Sporazuma sa narodom, nakon čega je i završen protest.

  Učesnici su večeras nosili transparente: „Pozlilo nam je od tvojih uspeha“, „Istina je dragocena zato je retko koristiš“, „Vučiću super si, ali sada idi“, „Vučić je najhrabriji na svetu, jer se ničega ne stidi“.Među transparentima se našao i jedan sa likom ministra odbrane Aleksandra Vulina. Tokom protesta puštala se muzika sa razglasa, a čule su se i pištaljke.

  Organizatori su, uz poruku „Da nam se više nikad nijedan Vučić ne desi“ pozvali građane da i u narednim danima potpišu sporazum putem internet stranice, ili na narednim protestima u svim gradovima Srbije.

  Novi protest u Beogradu zakazan je za sledeću subotu.


  U KOSOVSKOJ MITROVICI ODRŽAN DRUGI PROTEST “1 OD 5 MILIONA”

  Oko stotinu građana sa juga i Severa Kosova na protestnoj šetnji  od spomenika knezu Lazaru do mesta ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici  opet je zatražilo da se otkriju počinioci I nalogodavci ovog zločina. 

   Među okupljenim građanima bili su i supruga ubijenog Olivera Ivanovića, Marina Ivanović, kao i jedan od organizatora gračaničkih protesta Branislav Marković.

  Protestnu šetnju pratilo je više medijskih ekipa, kao i manji broj pripadnika policije.

  Na transparentima su se mogli videti natpisi: „Ne taksama,“ „Ne ujedinjenu Mitrovice,“ „Ustav RS,“ „Ko je ubio Olivera?“. Grupa mladića sa strane dobacivala je uvrede učesnicima protestne šetnje.

  Inače, ovo je treći put da se na Kosovu I Metohiji održavaju protesti “ 1 od 5 miliona”. Prvi je održan 2.februara u Kosovskoj Mitrovici, a drugi 9.februara u Gračanici.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi