More

  Poslovanje aerodroma u Nišu još uvek u značajnom padu, ali sa ohrabrujućim pokazateljima

  • Na aerodromu “Konstantin Veliki” u prva četiri meseca ove godine broj putnika je bio za 92,24 odsto manji nego u istom periodu prošle godine, ali je prošlog meseca opet počeo da raste, objavila je ova vazdušna luka
  • Prema zvaničnim podacima ”Konstantin Velikog”, u prva četiri meseca ove godine kroz aerodrom je prošlo 7.362 putnika, od kojih je skoro 30 odsto (2.145) zabeleženo u aprilu
  • Broj putnika u aprilu je skoro dva i po puta veći nego prethodnog meseca
  • Prošlog meseca je povećan i broj poletanja i sletanja aviona, kojih je bilo 92, što je najviše u  poređenju sa prethodnim mesecima u ovoj godini
  Foto, sajt Aerodroma

  Na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” u prva četiri meseca ove godine broj putnika je bio za 92,24 odsto manji nego u istom periodu prošle godine, ali je prošlog meseca opet počeo da raste, objavila je ova vazdušna luka.

  Prema zvaničnim podacima ”Konstantin Velikog”, u prva četiri meseca ove godine kroz aerodrom je prošlo 7.362 putnika, od kojih je skoro 30 odsto (2.145) zabeleženo u aprilu.

  Broj putnika u aprilu je skoro dva i po puta veći nego prethodnog meseca.

  Prošlog meseca je povećan i broj poletanja i sletanja aviona, kojih je bilo 92, što je najviše u  poređenju sa prethodnim mesecima u ovoj godini.

  U istom mesecu prošle godine, kada je aerodrom prvi put bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa, na njegovu pistu se sletela i sa njega odletela samo dva aviona.

  Zvanični pokazatelji, međutim, još uvek su daleko od dobrih, jer je u prva četiri meseca ove godine osim dramatičnog pada broja putnika zabeležen i pad broja aviona za 72,48 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

  Od početka ove godine niška vazdužna luka je bila desetinacija za svega 134 aviona.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi