More

  Posle pretnje predsednika Vučića, “ Nais“ odlučio da ne otpušta radnike

  • Vlasnici “ Naisa” odustali da otpuste 60 odsto zaposlenih jer im je predsednik  Vučić zapretio da će im biti uskraćena državna pomoć
  • Hotel ima pravo da otpušta, ali zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije, objavio je Vučić na nalogu na Instagramu
  • Posle Vučićeve pretnje “Nais”, koji je u vlasništvu Ivice Tončeva, odnosno njegovih ćerki, hitno je promenio odluku o otpuštanju radnika uz izvinjenje Vučiću i svojim zaposlenim, koji su se “uznemirili“
  • “ Nais” je danas saopštio da će do kraja vanrednog stanja „sve radnike ostaviti na platnom spisku
  • Vučić u septembru prošle godine otvorio renovirani hotel „Nais“, uz prisustvo državnog vrha i provladinih medija
  foto: sajt „Naisa“

  Iako su vlasnici hotela “Nais” odlučili da zbog vanrednog stanja otpuste 60 odsto zaposlenih, od toga su odustali nakon pretnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će im biti uskraćena državna pomoć.

  Vučić je na nalogu na Instagramu objavio da je saznao da je hotel „Nais“ otpustio 60 odsto radnika, i dodao da je “to njegov pravo, ali da zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije.

  Međutim, posle Vučićeve pretnje, menadžment “Naisa”, koji je u vlasništvu porodice Ivice Tončeva, inače državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova i funkcionera SPS-a, hitno je promenio odluku o otpuštanju radnika uz izvinjenje Vučiću i svojim zaposlenim, koji su se “uznemirili“.

  “ Nais” je danas saopštio da će do kraja vanrednog stanja, uvedenog zbog pandemije novog korona virusa, „sve radnike ostaviti na platnom spisku, nezavisno od njihovog radnog statusa i uprkos ekonomskim gubicima koji predstoje“.

  – Odlučili smo da sačuvamo sve radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koji dolazi nakon pobede nad virusom korona. Ovo teško vreme zahteva solidarnosti svih nas i mi želimo da pokažemo da ćemo uvek biti uz Srbiju- naveo je menadžment hotela.

  Inače, Vučić u septembru prošle godine otvorio renovirani hotel „Nais“, uz prisustvo državnog vrha i provladinih medija.

  -Prihvatio sam da otvorim hotel najpre zato što se on nalazi na najlepšem i najznačajnijem mestu na teritoriji Srbije, kao i zbog toga što vlasnici hotela nisu koristili državne subvencije iako su mogli i nuđeno im je, zbog čega sa m zahvalan-rekao je tada predsednik Srbije.


  Ćerke Ivice Tončeva vlasnice “ Naisa“

  “ Nais” od pre više od dve godine ima četiri vlasnika, od kojih su dva ćerke Tončeva, Aleksandra i Marija, navedeno je u Agenciji za privredne registre.  Marija, prema dostupnim podacima, takođe radi u Ministarstvu inostranih poslova. Konzorcijum u kojem su bili surdulička firma „Trgogradnja“ i još dve osobe kupio je hotel 2016. godine, plativši ga 135 miliona dinara.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi