More

  POSLE GODINU I PO DANA OD PRVE PALJEVINE AUTOMOBILA U NIŠU TUŽILAŠTVO NIJE NI BLIZU NJIHOVOG RAZREŠENJA

  • Još traju osnovne istražne radnje u veti sa serijom paljevine automobila, kojih je bilo najmanje 18, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu
  • Nisu blizu rasvetljenja ni slučajevi paljevina privatnih i službenih automobila zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, dorektora JKP Tržnica Gorana Đorđevića i tadašnjeg zamenika načelnika niške Policijske uprave Zorana Bogdanovića, rečeno je u OJT
  • Niško OJT do sada je zvanično saopštilo da je od ukupnog broja paljevina, među kojima su dva automobila gradskih funkcionera, pet automobila policijskih rukovodilaca i članova njihovih porodica, kao i dva automobila poznatog hotelijera, rasvetljena jedna i tim povodom uhapšene tri osobe
  • Nezvanični policijski izvori kazali da su navodno rasvetljena ukupno četiri slučaja- dva požara na automobilima policijskih službenika i dva na vozilima građana

  foto: Vesna Torović

  Nakon godinu i po dana od početka noćne serije paljevina automobila na niškim ulicama, kojih je prema dostupnim podacima bilo najmanje 18, ni najznačajniji slučajevi nisu blizu razrešenja, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu (OJT).

  U OJT su precizirali da još traju osnovne istražne radnje povodom paljevina privatnih i službenih automobila zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i direktora JKP Tržnica Gorana Đorevića, koji su i istaknuti pripadnici SNS-a, kao i tadašnjeg zamenika načelnika niške Policijske uprave Zorana Bogdanovića.

  Vozila ovih funkcionera zapaljena su pre godinu dana.

  – U ova tri slučaja primili smo krivične prijave protiv NN izvršilaca zbog krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti, Policijskoj upravi Niš dostavili smo zahtev za otkrivanje izvršilaca i očekujemo izveštaj. Za slučaj paljenja vozila Z.B. stavili smo naredbu za DNK veštačenje, koja je upućena niškom Zavodu za sudsku medicinu- rekl je portparolka OJT Milica Jovović.

  Niško OJT do sada je zvanično saopštilo da je od ukupnog broja paljevina automobila, među kojima su i dva automobila gradskih funkcionera, kao i pet automobila policijskih rukovodilaca i članova njihovih porodica, rasvetljena jedna i tim povodom uhapšene tri osobe.

  Nezvanični policijski izvori kazali da su navodno rasvetljena ukupno četiri slučaja- dva požara na automobilima policijskih službenika i dva na vozilima građana.

  Poslednji slučaj ovakvog podmetanja požara dogodio se 15. novembra oko 3,55 časova, na parkingu na  Bulevaru Nemanjića, kada je, po nezvaničnim informacijama, izgorelo vozilo koje je koristio zamenik načelnika niške BIA Dušan Ćirković, a plamen zahvatio i tri okolna vozila.

  U Osnovnom tužilaštvu nisu želeli da saopšte da li je reč o Ćirkovićevom vozilu jer to „nije u interesu istrage“.

  Zamenik gradonačelnika Banđur  je, nakon paljevine njegovog automobila ispred porodične kuće, ocenio da ona „ima političku pozadinu“, te da su u nju najverovatnije umešani „ pojedini pripadnici SNS-a koji su u vezi sa kriminalnim krugovima“.

  Banđur ovih dana takođe nije želeo da odgovori na pitanja u vezi sa ovom paljevinom.

  Osim automobila gradskih i policijskih funkcionera, zapaljena su i dva vozila poznatog hotelijera Ivana Spasića, koji je vlasnik i jednog od simbola grada Niša, hotela „Ambasador“.

  Noćno paljenje automobila započelo je 28. juna prošle godine, kada je izgoreo  automobil „građanina koji nije javna ličnost“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi