More

  Poslanica SSP: U Nišu se priprema velika migracija fantomskih birača

  Foto: V. Torović

  Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Niša Jelena Milošević upozorila je da opozicija u tom gradu “ima pouzdana saznanja da se priprema velika migracija birača uoči predstojećih gradskih izbora na proleće“.

  -Vlast planira da u birački spisak Niša upiše birače iz opština u kojima su lokalni izbori održani u decembru, kao i birače albanske nacionalnosti sa Kosova i Metohije. Poslali smo zahtev Upravi za građanska stanja, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Policijskoj stanici u Nišu, da nam dostave podatke o broju osoba koje su od 17. decembra prošle do 1. februara ove godine dobila prebivalište u Nišu i odakle su došli- rekla je ona i dodala da će odgovor dobiti za 45 dana.

  Prema njenim rečima, u biračkom spisku Niša već sada postoji veliki broj upisanih birača albanske nacionalnosti koji zapravo žive na Kosovu, najviše iz Uroševca i Prištine.

  -Nakon decembarskih izbora izvršili smo uvid i podneli smo krivičnu prijavu protiv NN službenog lica. Iz tužilaštva nam je javljeno da je pokrenut predistražni postupak zbog prijavljivanja fantomskih birača-rekla je poslanica SSP.

  Ona je obećala da će opozicija okupljena oko koalicije „Srbija protiv nasilja“ uraditi sve što je u njenoj moći da, zajedno s građanima i drugim opozicionim strankama i pokretima, otkrije i spreči izborni inženjering i prekrajanje izborne volje Nišlija.

  -Na parlamentarnim izborima SNS je u Nišu uz sve izborne malverzacije dobio 41 odsto glasova. Uz pomoć građana koristićemo sva sredstva kako bi sprečili vlast da pokrade i predstojeće gradske izbore. Nišlije imaju pravo da slobodno biraju i odlučuju u kakvom će gradu živeti, bez bilo čijeg mešanja sa strane-konstatovala je Milošević.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi