More

  Porodica žrtve nesreće na naplatnoj rampi Doljevac demantuje Vučića

  • Mirjana Aleksić, sestra Stanike Gligorijević koja je poginula u nesreći na naplatnoj rampi Doljevac, koju je izazvalo službeno vozilo direktora Koridora Srbije i funkcionera Srpske napredne stranke Zorana Babića, a koja je tada i sama teško povređena, kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Stanikinoj porodici rekao da “ima snimak nesreće”
  • Odgovorno tvrdim da je on, kada je (u septembru 2019.) došao na razgovor sa Stanikinom decom i nama kao porodicom, rekao da “ima snimak” nadzornih kamera sa naplatne rampe i da je taj  snimak “stravičan” i “užasan”, rekla je Aleksić za Danas
  • Ona je dodala da  je Vučić pozvao porodicu da dođe u Beograd i pogleda snimak i rekao da će po njih poslati vozilo, ali da ih posle niko nije zvao, tako da snimak nisu videli
  • Vućić je u četvrtak negirao da poseduje ovaj snimak i da mu ga “niko nije tražio”
  • On je negirao i optužbe u delu javnosti da je umešan u dostavljanje sudu nekompletnog snimka sa naplatne rampe, na kojem su izbrisana ključna dva minuta, unutar kojih se vidi trenutak nesreće i ko je upravljao službenim vozilom, a kako bi zaštitio Babića
  • Osnovni sud u Nišu je pre desetak dana osudio Babićevog vozača Dejana Stanojevića na tri godine i deset meseci zatvora zbog toga što je 31. januara 2019. godine službenim vozilom “škoda superb” udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi Doljevac, kada je poginula Gligorijević, a pet osoba teže i lakše povređeno
  • Odmah nakon nesreće u delu javnosti iznete su sumnje da je za volanom “škode” navodno bio Babić, što je Vučić javno demantovao, tvrdeći da je “video snimak”
  • Advokat Božo Prelević, koji zastupa deo oštećenih, na suđenju je tvrdio da Vučić poseduje integralni snimak, zbog čega je u dopisu koji mu je uputio zatražio da ga dostavi sudu, uz obrazloženje da se bez uvida u nedostajuća dva minuta ne može utvrditi istina o nesreći
  Foto: m k.

  Mirjana Aleksić, sestra Stanike Gligorijević koja je poginula u nesreći na naplatnoj rampi Doljevac, koju je izazvalo službeno vozilo direktora Koridora Srbije i funkcionera Srpske napredne stranke Zorana Babića, a koja je tada i sama teško povređena, kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Stanikinoj porodici rekao da “ima snimak nesreće” i da je on “stravičan” i “užasan”.

  – Odgovorno tvrdim da je on, kada je (u septembru 2019) došao na razgovor sa Stanikinom decom i nama kao porodicom, rekao da “ima snimak” nadzornih kamera sa naplatne rampe i da je taj  snimak “stravičan” i “užasan”.  Pozvao nas je da dođemo u Beograd i pogledamo snimak i rekao da će po nas poslati vozilo, da nas odveze i vrati. Posle toga nas niko nije zvao, tako da snimak nismo videli- rekla je Aleksić za dnevni list Danas.

  Vućić je u četvrtak negirao da poseduje ovaj snimak i da mu ga “niko nije tražio”.

  On je negirao i optužbe u delu javnosti da je umešan u dostavljanje sudu nekompletnog snimka sa naplatne rampe, na kojem su izbrisana ključna dva minuta, unutar kojih se vidi trenutak nesreće i ko je upravljao službenim vozilom, a kako bi zaštitio Babića.

  Sve ovakve tvrdnje nazvao je “neistinama” i “prljavom kampanjom”, čiji je cilj „dehumanizacija“ njega, ali i njegove porodice, koja „nema pravo da bude obična porodica“.

  Osnovni sud u Nišu je pre desetak dana osudio Babićevog vozača Dejana Stanojevića na tri godine i deset meseci zatvora zbog toga što je 31. januara 2019. godine službenim vozilom “škoda superb” udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi Doljevac, kada je poginula Gligorijević, a pet osoba teže i lakše povređeno.

  Odmah nakon nesreće u delu javnosti iznete su sumnje da je za volanom “škode” navodno bio Babić, što je Vučić javno demantovao, tvrdeći da je “video snimak”.

  Advokat Božo Prelević, koji zastupa deo oštećenih, na suđenju je tvrdio da Vučić poseduje integralni snimak, zbog čega je u dopisu koji mu je uputio zatražio da ga dostavi sudu, pošto se bez uvida u nedostajuća dva minuta ne može utvrditi istina o nesreći.

  – Suđenje ne može da bude završeno bez ta dva ključna minuta sa snimka. Snimak koji je dostavljen sudu je čista montaža, pošto na njemu ne samo da nedostaje baš taj deo na kojem se vidi udarac u naše vozilo i ko je bio za volanom “škode”, nego se vidi i da je službeno vozilo dva policajca koja su prva došla na mesto nesreće iz pravca Niša parkirano kao da su došli iz pravca Leskovca. Policajci na suđenju “nisu znali” i “nisu se sećali” zašto je njihovo vozilo bilo tako preparkirano, a advokak Prelević je jasno kazao da smatra da je upravo ono naknadno dovezlo Stanojevića na mesto nesreće. Za mene je očigledno da je Zoran Babić bio vozač, a da je sve ovo urađeno da bi se to prikrilo- rekla je Aleksić za Danas.

  Ona je još kazala da je posle nesreće Stanojević šetao i telefonirao, bez ikakve povrede i “bez mrvice prljavštine na sebi”, a da je Babić, koji je tvrdio da je bio na zadnjem sedištu, zadobio teške povrede, i to one koje su karakteristične za nekog na mestu vozača.

  Prema njenim rečima, na putu nije bilo leda i magle, a signalizacija je radila, mada je Stanojevićev advokat tvrdio drugačije.

  – Zašto predsednik (Vučić) ne kaže istinu i ne bude iskren? Zašto štiti nekog koga ne bi smeo? Zašto je došao u posetu baš našoj porodici, mada ima toliko saobraćajnih nesreća, sa poginulima i povređenima? Zašto je baš Stanikinom mužu i deci kupio traktor i više drugih mašina nakon što su rekli da nameravaju da se bave poljoprivredom? Da li sve to govori da ga zbog nečega grize savest?- rekla je Aleksić.

  Ona je dodala da očekuje da njihov advokat  podnese žalbu na presudu, mada je uverena da je jedino ispravno da se ona poništi.

  Izrećena kazna za smrt njene sestre, koja je iza sebe ostavila dvoje dece, i njenu tešku invalidnost je, kazala je, premala, pogotovu ako se zna da zakon za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja propisuje kaznu zatvora do osam godina.


  Dobila invalidsku penziju od 18.000 dinara

  – Dobila sam invalidsku penziju od 18.000 dinara, i to nakon što sam rekla da ću tražiti doživotno izdržavanje od onog ko me je onesposobio za život, toliko da ni pertle ne mogu da vežem. Pre toga mi je doktor rekao da sam sposobna za rad. Ni sada ne odustajem od zahteva za doživotno izdržavanje i gledaću da to ostvarim preko suda- rekla je Aleksić.

  Ona je dodala da je u nesreći na naplatnoj rampi Doljevac zadobila teške telesne povrede opasne po život, da je jedva preživela i da “ima sve papire da je 100 odsto nesposobna”.

  Imala je, kazala je, obostrani prelom rebara, pocepanu plućnu maramicu, tešku povredu kičmenog pršljena, izbačen bubreg iz ležišta, tešku povredu leve ruke zbog koje “ne oseća da je njena”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi