More

  PORODICA STANIKE GLIGORIJEVIĆ SUMNJA DA JE VOZILOM KOJE JU JE USMRTILO KOD DOLJEVCA UPRAVLJAO ZORAN BABIĆ

  • Porodica Stanike Gligorijević (52) koja je pre sedam meseci stradala na naplatnoj rampi Doljevac, u nesreći koju je izazvao automobil koji je koristio v.d. direktora „Koridora Srbije“ i funkcioner SNS-a Zoran Babić, zatražila je da se hitno objavi snimak nesreće i konačno utvrdi da li je Babić vozio taj automobil
  • Na konferenciji za novinare Pokreta slobodnih građana u Beogradu članovi porodice su izrazili sumnju da je vozilom upravljao Babić, a ne njegov vozač Dejan S. (35), kako je zvanično saopšteno
  • Predsednik PSG Sergej Trifunović upitao je u otvorenom pismu predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića ko je ubio Staniku Gligorijević jer je uveren da Vučić na to pitanje “zna odgovor”
  • Osnovno javno tužilaštvo u Nišu do danas nije podiglo optužnicu protiv Dejana S, osumnjičenog za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a javnosti  još uvek nisu dostupni snimci nadzornih kamera sa naplatne rampe u trenutku nesreće, koje je deo medija zahtevao

  Porodica Stanike Gligorijević (52) koja je pre sedam meseci stradala na naplatnoj rampi Doljevac, u nesreći koju je izazvao automobil koji je koristio v.d. direktora „Koridora Srbije“ i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić, zatražila je da se hitno objavi snimak nesreće i konačno utvrdi da li je Babić vozio taj automobil.

  Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Pokreta slobodnih građana (PSG) u Beogradu članovi porodice su izrazili sumnju da je vozilom upravljao Babić, a ne njegov vozač Dejan S. (35), kako je zvanično saopšteno.

  Osnovno javno tužilaštvo u Nišu (OJT) do danas nije podiglo optužnicu protiv Dejana S, osumnjičenog za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a javnosti  još uvek nisu dostupni snimci nadzornih kamera sa naplatne rampe u trenutku nesreće, koje je deo medija zahtevao.

  Mirjana Aleksić, sestra poginule Stanike, koja je i sama teže povređena u toj nesreći, rekla je na konferenciji za novinare da je “sigurna da je Babić vozio automobil koji ih je udario”.

  – Hoću da stane ispred mene, da me pogleda u oči i da mi kaže zašto mi je ubio sestru. Zašto mi je sestra mrtva- kazala je ona.

  Njen suprug Srđan Aleksić, takođe povređen u udesu, dodao je da je siguran da Dejan S. “nije ni bio u vozilu koje je izazvalo udes”.

  – Kada su nas odvozili u bolnicu video sam tog čoveka da šeta i telefonira. On da je vozio taj automobil, i udario pri brzini većoj od 200 kilometara na sat, ne bi mogao tako da se ponaša, da bude tako vitalan i zdrav – rekao je Aleksić.

  foto: Tviter nalog Pokreta slobodnih građana

  Sestra pokojne Stanike je dodala da joj država nije pomogla u lečenju i da je sa teškim povredama zbrinuta u Nišu, dok je povređeni Babić hitno prebačen na Vojno- medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu.

  Ona je pitala da li je u ovoj zemlji dozvoljeno da vladajući funkcioneri “ubijaju seljake bez kazne” i ponovila zahtev da se hitno objave snimci jer porodica sumnja u zvaničnu verziju.

  – Gospodin Aleksandar Vučić je kada je poginuo Šaban Šaulić obezbedio sahranu, prevoz i išao da poseti porodicu, a kad je bio u Knjaževcu nije mu palo na pamet da pogleda šta rade Stanikina deca- rekla je Aleksićka uz napomenu da porodica njene sestre teško živi od poljoprivrede.

  Konferenciji za novinare prisustvovali su i Stanikini sinovi koji su potvrdili da teško žive i da im apsolutno niko iz grada ili države nije ponudio pomoć.

  Nesreća na naplatnoj rampi Doljevac dogodila se 31. janura ove godine rano ujutru, kada je, prema zvaničnoj verziji, osumnjičeni Dejan S, vozač automobila „škode superb“ u kojoj se nalazio Babić, naleteo na “opel”, koji je stajao kako bi platio putarinu. U nesreći je poginula Stanika Gligorijević, a pet osoba je teže i lakše povređeno, među kojima je i sam Babić.

  MUP je izdao zvanično saopštenje ovakvog sadržaja posle više od 24 časa nakon nesreće.

  Prema dostupnim podacima, u krivičnoj prijavi protiv Dejana S. navedeno je da je do nesreće došlo zbog „neprilagođene brzine, a u uslovim vlažnog kolovoza i guste magle”, te da je za volanom bio Dejan S, dok je Babić sedeo na zadnjem sedištu. U njoj se dodaje da materijalna šteta nastala u udesu iznosi oko 180.000 dinara.

  Babić je dan nakon nesreće saopštio da podnosi neopozivu ostavku na mesto v.d. direktora “Koridora Srbije”, uprkos tome što “nije vozio”, jer je, kako je naveo u saopštenju, „za njega kao čoveka sasvim dovoljno to što je izgubljen ljudski život”.

  foto: m.k.

  Međutim, prema podacima Agencije za privredne registre, Babić je i danas zastupnik “Koridora Srbije”, a prema sajtu ovog preduzeća on i dalje obavlja funkciju v.d. direktora. Njegova ostavka će biti pravno validna kada je usvoji Vlada Srbije, što se još uvek nije dogodilo.

  Nezvanični izvori su u pojedinim medijima i na društvenim mrežama tvrdili da za volanom “škode” koja se velikom brzinom “zakucala” u dva automobila koja su na naplatnoj rampi čekala da plate putarinu navodno nije bio Dejan S. već sam Babić.

  Predsednik PSG Sergej Trifunović kazao je da je, prema saznanjima koje ima, posle nesreće „šest  ili sedam ljudi vadilo Babića sa mesta vozača i prebacivalo ga na zadnje sedište“.

  On je ocenio da su snimci sa naplatne rampe Doljevac, na kojima se vidi da nakon nesreće sa vozačevog mesta izlazi Dejan S, a koje su objavili pojedini mediji, „samo loša montaža iza koje stoji BIA“.

  U niškom OJT su kazali da će medijima biti dostavljeni snimci nadzornih kamera u trenucima nesreće na naplatnoj rampi Doljevac  „nakon podizanja optužnice“.


  SERGEJ TRIFUNOVIĆ: ALEKSANDRE VUČUĆU, KO JE UBIO STANIKU GLIGORIJEVIĆ? TI ZNAŠ ODGOVOR

  Predsednik PSG Sergej Trifunović upitao je juče u otvorenom pismu predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića ko je ubio Staniku Gligorijević jer je uveren da Vučić na to pitanje “zna odgovor”.

  – Identitet ubice mogu otkriti snimci sa kamera koje Tužilaštvo mesecima traži od „Puteva Srbije“, i ne dobija, iako ima svo zakonsko pravo, ali si ti rekao da si ih video, iako nisi imao nikakvo zakonsko pravo… Odavno svi znamo da jedino zbog tebe Tužilaštvo i dalje nije dobilo snimke koji bi rešili ovaj slučaj, a porodici Gligorijević doneli makar mogućnost da tuguju u miru- naveo je Trifunović.

  Vučić je pre desetak dana  “obećao” da će, kako je rekao, učiniti sve što je u njegovoj moći da mediji dobiju snimak nadzornih kamera sa naplatne rampe Doljevac u vreme kada se dogodila nesreća i indirektno potvrdio zvaničnu verziju događaja. On je za “Glas Amerike” kazao da  je video taj snimak, i da je  on „užasan“, ali nije objasnio po kom osnovu je imao uvid u njega.

  – Ko je ubio Staniku Gligorijević? Tebi postavljam ovo pitanje Aleksandre Vučiću, jer ti znaš odgovor. Za razliku od mnogih drugih stvari za koje se pretvaraš da znaš, a nemaš pojma, ovo jako dobro znaš. Ali nećeš da kažeš. Jer u svetu u kom ti živiš – ti si Bog, Gospodar života i smrti- naveo je Trifunović u otvorenom pismu.

  – Ti znaš, ti garantuješ, da Milan Radojičić nije odgovoran za ubistvo Olivera Ivanovića, iako „nije cvećka“. Ti znaš ko sigurno nije rušio u Savamali, iako je to sigurno radio neki „kompletni idiot“. Ti ne daš Gašića i Lončara, jer znaš da nisu krivi za pad helikoptera, ali dozvoljavaš da se piloti posthumno proglase za alkoholičare. Na kraju krajeva, ti znaš i da Zoran Babić nije vozio automobil koji je usmrtio Staniku Gligorijević, iako prizaješ da letuje na pogrešnom mestu- dodao je on.

  Trifunović je ocenio da je Vučić državu i stranku “uredio po sistemu po kom funkcioniše mafija”.

  – Jasno je da „čuvaš“ one koji ti donose korist, ma šta uradili. Nedvosmisleno šalješ signal svima da je tvoja stranka „sigurna kuća“ za sve koji ne žele da budu opterećeni zakonom, niti sankcijama za raznorazna zlodela koja rade ili možda planiraju- poručio je on Vučiću, uz zaključak da “svemu jednom dođe kraj, pa će doći kraj i njegovoj vladavini”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi