More

  Popločavanje centralnog trga u Nišu kasni, SZS najavljuje proteste kad radovi počnu

  • Pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević kaže da će popločavanje parka preko puta Gradske kuće biti završeno do kraja ove godine, kao i da rekonstrukcija celog Trga kralja Milana kasni jer granit iz Finske ne stiže na vreme
  • On objašnjava da je popločavanje centralnog gradskog trga trebalo da počne, jer je predviđeno da treba da budu završeni do kraja sledeće godine.
  • Pomoćnik gradonačelnika kaže da će samo popločavanje Trga koštati 218 miliona dinara, plus još pet miliona dinara za sistem za navodnjavanja u parku, kao i sredstva za rekonstrukciju mosta kod Tvrđave i izgradnju fontane
  • Branislav Jovanović, član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i odbornik u Skupštini grada Niša najavljuje da će Savez za Srbiju(SzS) organizovati proteste kad budu počeli ponovo da popločavaju Trg kralja Milana  
  • SzS je već upozoravao da rekonstrukcija niškog centralnog trga, koja košta više dva miliona evra miliona evra, predstavlja koruptivni, štetočinski i nepotreban posao u režiji lokalne vlasti jer je taj trg popločan i uređen 2012. godine, na inicijativu prethodnog gradonačelnika Niša Zorana Perišića (SNS), za daleko manji iznos sredstava, objašnjava on
  • Jovanović dodaje da će Nišlije rekonstrukciju Trga platiti još nekoliko desetina miliona dinara jer nisu uračaniti troškovi za rasvetu, obnovu Tvrđavskog mosta i novu fontanu
  foto: Zavod za urbanizam

  Popločavanje parka preko puta Gradske kuće u Nišu biće završeno do kraja ove godine, ali rekonstrukcija celog Trga kralja Milana kasni zbog nabavke materijala, kaže je pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević.

  On objašnjava da su radovi na popločavanju Trga već trebalo da počnu jer je predviđeno da treba da budu završeni do kraja sledeće godine.

  – Izvođač ima određenih problema sa nabavkom materijala, ali očekujemo da će granit iz Finske, koji treba da se ugradi na Trgu, početi da stiže planiranom dinamikom. U međuvremenu počeli su radovi na delu trga koji se nalazi pored same Gradske kuće i pešačke zone pored česme-kaže Milošević.  

  Pomoćnik gradonačelnika precizira da će uređenje celog centralnog gradskog trga, odnosno popločanje, koštati  218  miliona dinara, plus još  pet miliona  za sistem za navodnjavanja u parku. On dodaje da će ukupna cena rekonstrukcije celog trga biti poznata kada se završe javne nabavke za rekonstrukciju mosta kod Tvrđave i izgradnju fontane, na delu gde je sada parking.

  Branislav Jovanović, član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i odbornik u Skupštini grada Niša najavljuje da će Savez za Srbiju(SzS) organizovati proteste kad budu počeli ponovo da popločavaju Trg kralja Milana.              

  – SzS je već upozoravao da rekonstrukcija niškog centralnog trga, koja košta više od 218 miliona dinara, predstavlja koruptivni, štetočinski i nepotreban posao u režiji lokalne vlasti. Taj trg je popločan i uređen 2012. godine, na inicijativu prethodnog gradonačelnika Niša Zorana Perišića (SNS), za daleko manji iznos sredstava-kaže Jovanović.

  On dodaje da je gradska vlast mogla za dodatno „šminkanje“ centra grada da zameni neke od ploča na trgu, koje su napukle zbog kamiona sa vodom koji zalivaju cveće i travu, a da se u parku popločaju staze i poboljša osvetljenje.

  – Cena od dva miliona evra biće uvećana za nekoliko desetina miliona dinara pošto u nju nisu uračunati rasveta, obnova Tvrđavskog mosta i nova fontana na obližnjem parkingu. Zamislili su da popločaju prostor do i na samom mostu, a nisu računali da most mora da se rekonstruiše. Pitanje je zašto je potreba nova  fontana, kad na Trgu već postoji jedna fontana i česma-kaže čelnik SSP.


  MOST I NOVA FONTANA

  foto: Zavod za urbanizam

  Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević kaže da je projekat za most završen, kao i da je Direkcija za izgradnju grada raspisala javnu nabavku za fontanu.

  On dodaje da je most  u lošem stanju jer godinama nije održavan pa je neophodno da se uradi  rekonstrukcija čeličnog dela, a onda da se poploča sa pločama koje su i na celom trgu.

   Milošević kaže da će fontana biti ispod zemlje, prskalice će biti u nivou staze za šetanje, pa će u toku leta služiti kao vodena površina, dok će zimi biti šetačka staza.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi