subota, 21.07.2018

POKRET „ DOSTA JE BILO“ POKRENUO PETICIJU ZA VANREDNE LOKALNE IZBORE, A ZA NIŠKU...

Zbog poklanjanja Aerodroma “ Konstantin Veliki” državi Pokret „ Dosta je bilo“ (DBJ)pozvao je Nišlije da potpišu peticiju za raspisivanje vanrednih izbora u Nišu.

PREDSEDNIK NIŠKIH DEMOKRATA: NISMO ODUSTALI OD REFERENDUMA, SAMO ČEKAMO OCENU ZAKONITOSTI ODLUKE O POKLANJANJU...

Nismo odustali od referenduma o vlasničkom statusu Aerodroma “ Konstantin Veliki “, ali čekamo odgovor o oceni zakonitosti odluke Skupštine Niša, koja je državi prepustila osnivačka I upravljačka prava Niškog aerodroma, rekao je za Medijsku kutiju predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković.

ODBORNIK PETROVIĆ GLASAO ZA POKLANJANJE NIŠKOG AERODROMA SUPROTNO STAVU POKRETA DVERI

Gradska organizacija Pokreta Dveri najoštrije osuđuje i  ograđuje se od odluke svog odbornika Tomislava Petrovića da na Skupštini Niša glasa za to da se besplatno ustupe svojinska i upravljačka prava Aerodroma “ Konstantin Veliki” državi .

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: NIŠKI AERODROM PREDALI SLEPO POSLUŠNI ODBORNICI ALEKSANDRA VUČIĆA

Pokret slobodnih građana (PSG) danas je „najoštrije osudio diktatorsku politiku Aleksandra Vučića koji je uz pomoć svojih slepo poslušnih odbornika oteo imovinu i celo Javno preduzeće ‘Aerodrom Niš’ od Nišlija i Grada Niša“.

OPOZICIJA NAJAVILA TUŽBE USTAVNOM I DRUGIM SUDOVIMA ZBOG ODLUKE O AERODROMU

Većina odbornika Skupštine grada Niša na današnjoj sednici, održanoj posle pauze od tri meseca, i samo dan pred potencijalno uvođenje prinudne uprave, glasalo je za besplatno ustupanje imovine, udela i osnivačkih prava aerodroma "Konstantin Veliki" državi.

NIŠKA OPOZICIJA POZVALA ODBORNIKE DA NE GLASAJU O USTUPANJU NIŠKOG AERODROMA DRŽAVI

Ujedinjena opozicija Niša, koju čini devet stranaka i pokreta najavila je da će na sutrašnjoj sednici Skupštine grada tražiti da sa dnevnog reda bude skinuta tačka o predaji aerodroma „Konstantin Veliki“ državi.

SUTRA “AERODROMSKA” SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković zakazao je za sutra u 8 časova sednicu skupštine na kojoj će tačka dnevnog reda biti odlučivanje o vlasničkom statusu Aerodroma “Konstantin Veliki”.

NIŠKA OPOZICIJA ZAHTEVA OD ODBORNIKA DA SE JAVNO IZJASNE DA LI ĆE GLASATI PROTIV...

Devet niških  opozicionih organizacija  uputilo je zahtev odbornicima  Skupštine grada Niša da se javno izjasne da li će glasati protiv odluke da se osnivačka i vlasnička prava Aerodroma “ Konstantin Veliki “ prenesu državi.

MINISTAR RUŽIĆ: PRINUDNA UPRAVA U NIŠU ĆE ZAVISITI OD POLITIČKE VOLJE VLADE

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je danas da u Nišu ne mora nužno da bude uvedena prinudna uprava ako se sednica Skupštine grada ne održi do 23. juna, već će to zavisiti od političke odluke Vlade.

“AERODROMSKA” SEDNICA SKUPŠTINE SAMO DAN PRED POTENCIJALNO UVOĐENJE PRINUDNE UPRAVE U NIŠU?

Sednica Skupštine grada Niša, na kojoj bi jedna od tački dnevnog reda trebalo da bude odluka o besplatnom ustupanju državi osnivačkih i vlasničkih prava Aerodroma „ Konstantin Veliki“, biće održana  u petak 22. maja, saopštili su za Medijsku kutiju dobro obavešteni izvori iz vladajuće koalicije.