petak, 25.05.2018

GRADSKI FUNKCIONERI NIŠA NE ŽELE NA JAVNU DEBATU O AERODROMU

Gradonačelnik Niša, predsednik Sklupštine grada, šef odborničke grupe SNS i poverenik SNS za Niš izbegavaju učešće  u televizijskoj debati o vlasničkom statusu i...

OPOZICIJA U NIŠU ZVANIČNO INICIRALA RASPISIVANJE REFERENDUMA

Pokret "Dosta je bilo" zvanično je predložio Skupštini grada Niša da se na dnevnom redu sednice na kojoj će se odlučivati o vlasničkom statusu Aerodroma „Konstantin Veliki“ nađe i predlog za raspisivanje referenduma o tom pitanju, najavio je predsednik Gradskog odbora tog pokreta Marko Stojanović.

NIŠKA OPOZICIJA PORUČILA ODBORNICIMA VLADAJUĆE KOALICIJE DA ĆE BITI LUSTRIRANI AKO DRŽAVI PREDAJU NIŠKI...

Predstavnici deset opozicionih stranaka I pokreta u Nišu zatražili su od odbornika vladajuće koalicije u Skupštini grada da “odustanu od ideje da državi poklone Aerodrom“ Konstantin Veliki” jer ako sprovedu tu odluku mogu biti na spisku za lustraciju”

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA O NIŠKOM AERODROMU POSLE 21. MAJA

Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković rekao je danas da će sednica Skupštine na kojoj će se odlučivati o vlasničkom statusu aerodroma „Konstantin Veliki“ biti održana posle 21. maja, a da su njeno zakazivanje odložili „isključivo tehnički razlozi“.

INICIJATIVA „NE DAMO NIŠKI AERODROM“ SE OGRADILA OD NAJAVLJENOG PROTESTA OPOZICIJE

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ saopštila je danas da ne učestvuje u organizaciji protesta koji je predhodno takozvana Udružena niška opozicija najavila na dan održavanja sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o vlasničkom satusu Aerodroma „Konstantin Veliki“.

OPOZICIONU TRIBINU “OTVORENI PARLAMENT” ODLOŽIO “LETNJI REŽIM” KORIŠĆENJA SALE SKUPŠTINE GRADA

Tribina “ Otvorena skupština”,koja je trebalo da bude održana danas u velikoj sali Skupštine grada Niša, u organizaciji deset opozicionih partija I pokreta, odložena je, kako je objašnjeno iz gradske uprave, zbog “ prelaska sale na letnje korišćenje”.

VUČIĆ: REFERENDUM O KOSOVU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Nišu da bi pitanje statusa Kosova i Metohije moglo da se reši referendumom na kojem će građani kazati šta misle i ocenio da od pitanja Kosova zavisi budućnost Srbije.

OPOZICIJA ĆE KONTROLISATI DA LI U VREME BORAVKA ALEKSANDRA VUČIĆA JAVNI SEKTOR U NIŠU...

Deset opozicionih stranaka u Nišu najavilo je da će sutra 25. aprila u vreme „izrežiranog dočeka Aleksandra Vučića“ uz pomoć mobilnih ekipa „kontrolisati rad javnih preduzeća i ustanova i podržati zaposlene da ostanu na radnim mestima za koja primaju platu iz javnog budžeta, a ne da budu na partijskim skupovima“.

NIŠKA OPOZICIJA PODRŽAVA PROTEST NIŠLIJA ZA ODBRANU AERODROMA, ZAKAZAN ZA SREDU KAD U NIŠ...

Gradski odobri Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Dosta je biilo, Levice Srbije, Narodne stranke, Niške inicijative, Nove stranke, Dveri, Pokreta za preokret i Pokreta slobodnih građana podržaće protet Nišlija za odbranu Aerodroma “ Konstantin Veliki” u Nišu, zakazan za 25. april u 18 časova na centralnom gradskom trgu, saopštila je danas niška opozicija.

VUČIĆ: PROTESTI SU TUPAVI I U NJIH JE UMEŠAN STRANI FAKTOR

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić rekao je danas da su „po Ustavu aerodromi državni“ i ocenio da su građanski protesti zbog namere države da besplatno preuzme niški aerodrom „tupavi“ i da su u njih „upetljani faktori iz inostranstva“.