More

  Policijska uprava u Nišu: Devojka je lažno prijavila silovanje

  Foto: MUP

  Pripadnici Policijske uprave u Nišu saopštili su da je posle detaljnih provera, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, utvrđeno da je dvadesetdevetogodišnja devojka iz Leskovca lažno prijavila silovanje 30. decembra prošle godine.

  -Ona je u razgovoru pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila vršnjanja za silovanje- navela je Niška policija.

  Devojka je prijavila silovanje 30. decembra oko 23 časa, a policajci su, kako se dodaje, nakon toga preduzeli sve mere i radnje, a izveštaj su 4. januara dostavili Višem tužilaštvu u Nišu.

  -Policajci su odmah otišli u njen stan, ali nisu mogli da razgovaraju sa njom jer nije htela da sarađuje i bila je pod dejstvom alkohola- saopštio je niški MUP.

  Više od 16.000 građana potpisalo je onlajn peticiju niške inicijative Kreni-Promeni kojom su od nadležnih institucija zatražili da obaveste javnost o ovom slučaju.

  -Nakon što se 31. decembra pojavila informacija o silovanju mlade devojke u kafiću u centru Niša, javnost neprestano traži odgovore. Za sada nema naznaka da se ovaj slučaj adekvatno rešava i nema dovoljno informacija, što ostavlja prostor za osećaj nesigurnosti i među građanima širi paniku-navedeno je iz Kreni-promeni.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi