More

  POLICIJA PRIVELA OSUMNJIČENOG ZA UBADANJE NOŽEM STUDENTA ZBOG MAJICE SA ANTIFAŠISTIČKIM NATPISOM

  • Policijska uprava Niš saopštila je danas da je privela N.R. (33) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda tako što je izbo nožem dvadesetpetogodišnjeg studenta Uroša Janjića 21. juna posle ponoći u parku u blizini Nišavskog keja, zahtevajući, kako je Janjić rekao, da skine majicu sa antifašističkom porukom
  • U policiji su naveli da će osim N.R. krivične prijave zbog učestvovanja u tuči dobiti još četvorica mladića, starosti od 21 do 25 godina, koja su nasrnula na Janjića i njegovog druga, inače stranog državljanina
  • Janjić je negirao da je napadu prethodio verbalni sukob, kako je navela policija, navodeći da ih je ova grupa nepoznatih mladića sačekala i opkolila u mračnijem delu parka, nakon što su drug i on krenuli sa Nišavskog keja, zahtevajući od njega da skine „spornu“ majicu
  • Napad su javno osudili jedino nevladina organizacija Antifa i omladina Nove stranke, a pojedini predstavnici vlasti, opozicije i nevladinog sektora su to učinili tek nakon poziva medija da komentarišu slučaj
  foto: fb Miloš Bošković

  Policijska uprava Niš saopštila je danas da je privela N.R. (33) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda tako što je izbo nožem dvadesetpetogodišnjeg studenta Uroša Janjića 21. juna posle ponoći u parku u blizini Nišavskoj keja, zahtevajući, kako je Janjić rekao, da skine majicu sa antifašističkom porukom.

  U policiji su naveli da će osim N.R. krivične prijave zbog učestvovanja u tuči dobiti još četvorica mladića, starosti od 21 do 25 godina, koja su nasrnula na Janjića i njegovog druga, inače stranog državljanina. U policiji su kazali da je tuči „prethodila verbalna rasprava“.

  Janjić je negirao da je napadu prethodio verbalni sukob, navodeći da ih je ova grupa nepoznatih mladića sačekala i opkolila u mračnijem delu parka, nakon što su drug i on krenuli sa Nišavskog keja, gde su pola sata sedeli. Kada su ih „zaskočili“, jedan od napadača je rekao: „Smeta mi tvoja majica. Možeš li da je skineš?“, na šta mu je Janjić odgovorio sa: „Je l’?“, posle čega su usledili fizički napad i ubodi nožem.

  Predstavnici vlasti, opozicije i nevladinog sektora nisu javno reagovali na ovakav napad i ubode nožem, izuzev nevladine organizacije Antifa i omladine Nove stranke. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i pojedine nevladine organizacije oglasile su se i osudile napad  tek kada su ih mediji zamolili za komentar.

  Janjić je u razgovoru za Danas izrazio sumnju da će napadači biti adekvatno procesuirani i sankcionisani, ali je rekao da to ne smatra presudnim.

  On nije želeo da komentariše ni odustvo javne reakcije od strane predstavnika vlasti, opozicije i udruženja građana, navodeći da mu je jedino važno da „obični građani“ osude to što se dogodilo, a oni su to uglavnom činili preko društvenih mreža.

  Napadnuti student je hospitalizovan u Kliničkom centru Niš jer mu je u napadu probušena plućna maramica, zbog čega je zadobio unutrašnje krvarenje.

  Njegov drug je zadobio lakše telesne povrede i nalazi se na kućnom lečenju.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi